https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V sredini septembra bo promet v Murski Soboti spremenjen in speljan mimo gradbišča

Murska Sobota, 05.09.2014 ob 9:00  

V Pomurju trenutno poteka eden največjih gradbenih projektov: Rekonstrukcija, elektrifikacija in nadgradnja železniške proge Pragersko – Hodoš ter modernizacija nivojskih prehodov. Izvedba poteka tudi na območju MO Murske Sobota, kar pomeni za prebivalce spremenjeni prometni režim. Da bi bilo čim manj nejevolje, prosijo za strpnost in potrpežljivost v času del.


Z namenom informiranja javnosti je v četrtek potekala novinarska konferenca, na kateri so župan Mestne občine Murska Sobota Anton Štihec, predstavnik Ministrstva za infrastrukturo in prostor RS mag. Dejan Jurkovič, predstavnik nadzora Marko Movrin, odgovorni vodja del Tomaž Kavnik in član uprave SGP Pomgrad Igor Banič predstavili gradbena dela in prometne rešitve, da bodo meščani lažje prispeli v mesto in iz mesta.

Župan MO Murska Sobota Anton Štihec je uvodoma pojasnil, da gre za enega največjih gradbenih projektov, ki se trenutno odvija v MO Murska Sobota in bo spremenil podobo mesta. Ker gre za zelo zahtevno gradbišče z zelo zahtevna organizacijo, so predstavili nove režime prometa za vse udeležene v prometu, da bi olajšali dostop iz mesta in do mesta.  Igor Banič, član uprave SGP Pomgrad, je predstavil trenutne rešitve. Poudaril je, da bodo gradbena dela in spremenjeni prometni režim še eno leto motili naše vsakdanje življenje v mestu, vendar nam bo vsem po končanju del življenje v mestu olajšano.

Prometni režim obvoza za motorna vozila za stanovalce iz ulic: Čopova, Finžgarjeva in Mala Nova v II. fazi (10.9.2014 – 17.10.2015)

Mag. Dejan Jurkovič, vodja projekta pri Ministrstvu za infrastrukturo in prostor RS je predstavil projekt posodobitve in elektrifikacije železniške proge. Železniška proga Pragersko – Hodoš v skupni dolžini 109 km je edini neelektrificirani del železniške proge v Vzhodnem koridorju. Je del TEN-T omrežja in železniške osi Lyon - Trst -Divača - Ljubljana - Budimpešta - ukrajinska meja. Sedaj lahko po njej vozilo le vlaki s hitrostjo do 100 km/h in z nosilnostjo do 20 ton/os. Predstavil je tudi cilje projekta, ki so povečati zmogljivost železniške proge z dvigom kategorije proge iz C3 na D4, izboljšanje kakovosti storitev, prihranek stroškov izkoriščanja vlakov, prihranki udeležencev v cestnem prometu, povečanje prepustne zmogljivosti proge, izboljšanje prometne varnosti, spodbujanje nacionalnega gospodarskega razvoja, zmanjšanje negativnih vplivov na okolje in emisij hrupa ter zagotavljanje ustrezne železniške povezave s širšim evropskim prostorom. Vrednost celotnega projekta je ocenjena na ca. 465 milijonov EUR, polovica je financirana iz evropskih sredstev. V Murski Soboti bo izvedena nadgradnja železniške proge, rekonstrukcija železniške postaje, obnova tirov in tirnih kapacitet, zgrajena bosta 2 perona, novi nadomestni objekti, prostori za vzdrževalce in tovorni promet, uredili pa bodo tudi protihrupne ograje v dolžini 2,3 km.

Dostop pešcev in kolesarjev do centra mesta, pokopališča, šole in trgovine Lesnina v I. fazi (rumena barva, 6.4.2014 – 9.9.2014) in II. fazi (zelena barva, 10.9.2014 – 17.10.2015)

Predstavnik nadzora Marko Movrin je predstavil t.i. Podsklop F-6 - Podhod MS, to je zaprt armiranobetonski okvir in F-7 - zaprt armiranobetonski okvir, podvoz Panonska cesta - Murska Sobota. Pri obeh sklopih so dela v polnem teku.

S povezavi s slednjim je odgovorni vodja del Tomaž Kavnik predstavil še obvozne ceste ob objektu, Plese in na Plese. Predstavili so problematiko in faze dostopov za pešce in kolesarje. Otežen je dostop do pokopališča, OŠ III in PC Lesnina. Zaradi velikih dolžin obvozov so poiskali alternativne dostope. Spreminjanje dostopnih mest je vezano na faze izvedbe del. Prva faza bo potekala do sredine septembra. Nato pa nastopi II. faza, ki bo trajala vse do oktobra 2015. Konec aprila 2015 bo ukinjen prehod čez prekladno ploščo podvoza, pešce pa bodo preusmeri na nov podhod.

Novi rondo med Cankarjevo, Gregorčičevo in Bakovsko ulico v Murski Soboti

Dostopi v II. fazi del, po 15. septembru 2014:

- CENTER: dostop po pločniku obvozne ceste

- ŠOLA: dostop po pločniku obvozne ceste (pri gradbišču varovano s polno ograjo)

- PC LESNINA: dostop preko začasnega prehoda po plošči podvoza, ob S in Z fasadi objekta Lesnine, do vhoda

- POKOPALIŠČE: dostop preko začasnih prehodov po plošči podvoza in preko železnice, varovana pot ob ograji pokopališča do vhoda na južni strani

Za šolarje OŠ III Murska Sobota je trenutno organiziran avtobusni prevoz, ki učence varno pripelje od začasnega postajališča pri črpalki Mol v Mali novi ulici do postajališča pri šoli. Odhod avtobusa je ob  vsak dan ob 07.55 uri.

Novi rondo med Panonsko ulico in Industrijsko ulico v Murski Soboti

Fotogalerija

Komentarji

  1. gost
    05.09.2014 ob 9:28 w gost

    Štihec to je Podgajski svetoval kak naj ide promet? http://supervizor.kpk-rs.si/organ/75795/podj/14620766/

    1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  2. gost
    05.09.2014 ob 12:06 - gost

    Državni projekt, ki ga predstavlja župan? Škoda ka je nej te Pahor sadil drevesca v Bakovcaj. Bi nekak uravnotežili.

    3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  3. gost
    05.09.2014 ob 16:09 gost

    Pa Ladislav Lipič bi tut moral bit zraven

    0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

info_outline

Opozorilo

Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.