https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: 120 let gasilstva v Murskih Petrovcih v sklopu 14. občinskega praznika občine Tišina

Murski Petrovci, 08.09.2014 ob 9:00  

V nedeljo so v Murskih Petrovcih obeležili 14. občinski praznik občine Tišina in 120. obletnico ustanovitve PGD Murski Petrovci. Ob tej priložnosti so pripravili slavnostno podelitev nagrad najzaslužnejšim v občini in članom PGD Murski Petrovci ter kulturni program z nastopom vokalne skupine Eroika, zatem pa je sledila zabava z ansamblom Toneta Rusa.

V sklopu 14. Občinskega praznika občine Tišine so v Murskih Petrovcih obeležili 120 let gasilstva v vasi. Slavnostni govornik na prireditvi je bil župan občine Tišina Franc Horvat. Prireditev so popestrili s svojim nastopom člani skupine Eroika.  PGD Murski Petrovci je bilo ustanovljeno leta 1894. Leta 1900 je bil zgrajen vaško-gasilski dom, 7 let pozneje pa so nabavili prvo ročno brizgalno. Leta 1981 so nabavili prvo orodno gasilsko vozilo. Nov vaško gasilski dom so zgradili leta 1991, naslednje leto so nabavili sodobni gasilski avtomobil in drugo gasilsko opremo. Danes je v društvo včlanjenih 52 članov, imajo pa tudi tekmovalno ekipo.

Podelili so tudi priznanja občine Tišina za leto 2013. Zahvalno listino občine Tišina je prejel Viktor Šafarič, ki je lani praznoval 90. rojstni dan ter je najstarejši in še vedno aktivni član Kajak-kanu in rafting kluba Most Petanjci, ki še vedno aktivno vesla in se udeležuje klubskih večjih prireditev, hkrati pa je aktiven v več društvih in organizacijah. Zahvalno listino je prejel še vsestranki glasbenik Mirko Kuhar. Zlato plaketo je prejmel Rene Žižek, trikratni državni prvak v hitrem in zanesljivem računanju. Priznanje župana občine Tišina pa sta prejeli zlati maturantki Natalija Rebrica in Ines Nemec ter  Saša Marija Ratnik aktualna državna članska prvakinja, študentska državna prvakinja in regijska prvakinja v streljanju z zračno puško. Podelili so še športna priznanja občine Tišina. Perspektivni športnik občine Tišina za leto 2013 je postal karateist Goubar Mario, perspektivna športnica pa prav tako karateistka Goubar Marina.

Podelili so še gasilska odlikovanja. Odlikovanje Gasilska plamenica III. stopnje je prejel Ciglar Ivan. Odlikovanje Gasilske zveze Slovenije II. stopnje pa je prejel Franc Maček. Odlikovanje Gasilske zveze Slovenije II. stopnje je prejel Alfonz Bokan. Na svečani seji ob 120. obletnici Prostovoljnega gasilskega društva Murski Petrovci pred par dnevi so podelili  še priznanja Občinske gasilske zveze Tišina. Priznanje gasilske zveze Tišina III. stopnje so prejeli Alojz Klonfar ml., Vladimir Kukec, Milan Šinko in Roman Šinko. Priznanje Gasilske zveze Tišina I. stopnje pa je prejel Štefan Kozic.

Odkrili so še kamniti mozaik sv. Florjana, zavetnika gasilcev, ki je delo akademskega slikarja Štefana  Hauka. Blagoslovila sta ga župnik župnije Tišina Boštjan Čeh in evangeličanski duhovnik mag. Leon Novak. Nato pa se je nadaljevalo veselo druženje ob zvokih ansambla Toneta Rusa in skupine Eroika.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.