https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

S soglasjem za darovanje po smrti izrazite podporo tej visoko humani gesti

12.09.2014 ob 9:00  

Letos se bo v Sloveniji praznoval že 7. Evropski dan darovanja organov in tkiv in sicer v organizaciji Splošne bolnišnice Murska Sobota in javnega Zavoda za presaditve organov in tkiv Slovenija-transplant.


Evropski dan darovanja organov in tkiv je eden od najpomembnejših dogodkov v zvezi z darovanjem in presaditvami organov in tkiv v Evropi. Namen praznovanja tega dneva v Sloveniji je povečati osveščenost o darovanju organov in tkiv ter utrditi zaupanje ljudi v zdravljenje s presaditvijo in v sistem, v katerem delujemo v naši državi.

Po končni odpovedi organov zaradi hude bolezni je zdravljenje s presaditvijo večinoma edina možnost za preživetje tako bolnih. A za tovrstno zdravljenje potrebujemo pripravljenost vseh nas na darovanje organov in tkiv po smrti ali tudi za časa življenja. S soglasjem za darovanje po smrti izrazite podporo tej visoko humani gesti in izrazite zaupanje zdravstvenemu osebju, da lahko pomaga bolnikom tudi s presaditvijo organa od umrle osebe. S partnerskih odnosom med široko javnostjo in zdravstveno ekipo nudijo osnove za dobre in učinkovite strokovne smernice in protokole za organizacijo transplantacijske dejavnosti v Sloveniji. Le tako se lahko zaključi krog vseh elementov, ki omogočajo uspeh pri zdravljenju.

V okviru praznovanja bodo v četrtek, 25.9. v Domus Medica organizirali osrednji medijski dogodek z novinarsko konferenco v sodelovanju z zdravniškimi organizacijami.

V petek, 26. septembra, bo sledilo strokovno izobraževanje, namenjeno vsem zdravstvenim delavcem, na katerem bodo vodilni slovenski strokovnjaki predstavili program pridobivanja delov človeškega telesa in darovanje v enotah intenzivne terapije.

V soboto, 27. septembra pa pripravljajo osrednji dogodek za široko javnost z okroglo mizo, zasaditvijo drevesa življenja in gledališko predstavo SMG Srce na dlani, ki na svojevrsten način prikaže področje transplantacije, darovanje organov, darovalce in prejemnike.

Za podrobnejše informacije in za obvezno prijavo na posamezne dogodke kliknite TUKAJ.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.