https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Barbara Šumak: »Tujina ti da neprecenljive izkušnje in prijateljstva ter te nauči odgovornosti in samostojnosti«

10.09.2014 ob 11:15  

V POM-KLEPETU v živo smo 10. septembra 2014 ob 10.00 uri v sklopu projekta Evropa, moja prihodnost gostili študentko logopedije in surpedagogike, ki je praktično usposabljanje opravila na privatni dvojeznični šoli in vrtcu Colegio Europea Astoria v Lizboni na Portugalskem.

 

Z Barbaro, ki se je poleg polletne prakse v tujini udeležila tudi študentske izmenjave v belgijskem Antwerpnu, ste lahko klepetali o njenih izkušnjah, ki jih ima kot slovenska državljanka s praktičnim usposabljanjem v tujini.

Poleg vprašanj vezanih na to, kako je iskala primerno prakso, potrebnem znanju jezika, štipendiji in podobnem, vas je zanimalo tudi, ali ocenjuje prakso v tujini kot kvalitetnejšo od teh, ki bi jih lahko pridobila  v Sloveniji in kje je prednost tovrstne prakse v tujini. »Kvalitetna se mi zdi enako kot praksa v Sloveniji, vendar praksa v tujini omogoča drugačne izkušnje, pridobitev še več znanja in predvsem širši pogled,« je svoje mnenje izrazila Barbara.

Na primerjavo med Erasmus študijsko izmenjavo in prakso pa je Barbara odgovorila, da življenje študenta med prakso ni brezskrbno, saj moraš delati vsak dan po osem ur: »Od študenta se pričakuje odgovorno in resno opravljanje prakse. Na koncu dobiš tudi referenco in se že zaradi tega splača zelo potruditi.«

Celotni klepet pa si lahko preberete TUKAJ-KLIK: 

 

 

       

 

Projekt je sofinanciran s strani Urada Vlade RS za komuniciranje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.