https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Z novo avtolestvijo bodo soboški gasilci lahko sodelovali pri intervencijah z višin

Murska Sobota, 11.09.2014 ob 14:00  

Župan MO Murska Sobota Anton Štihec in direktor podjetja Webo iz Maribora Uroš Predikako sta danes podpisala pogodbo o nabavi gasilske avtolestve za gasilske intervencije, ki so je soboški gasilci zelo veseli.


Župan MO Murska Sobota je danes skupaj z direktor podjetja Webo iz Maribora Urošem Predikako podpisal pogodbo o nabavi težko pričakovane avtolestve za gasilske intervencije. Mestna občina Murska Sobota nabavlja hidravlično avtolestev v sklopu projekta Rešujmo skupaj, katerega namen je okrepiti čezmejno sodelovanje na področju varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami v obmejni regiji Slovenije in Madžarske. Projekt je delno financiran s pomočjo evropskih sredstev iz Operativnega programa SI-HU 2007-2013 in sicer v višini 85%, 10 % iz nacionalnih sredstev, preostalih 5 % pa bo namenila MO Murska Sobota. Sama avtolestev je vredna 963.800  EUR in predstavlja največjo investicijo v sklopu 1,6 milijonov EUR vrednega projekta. V projektu sodeluje 5 partnerjev iz Slovenije in Madžarske, pri čemer je MO Murska Sobota vodilni partner.

Župan Štihec je uvodoma izpostavil, da gre za zgodovinsko dejanje in zelo pomembno pridobitev. Dne 28.8.2014 je bil izbran najugodnejši ponudnik,  4.9.2014 pa je na 5. izredni seji mestnega sveta MO Murska Sobota mestni svet sprejel sklep, da lahko župan podpiše pogodbo z izbranim izvajalcem. Župan je zaključil, da je to zgodovinski trenutek za gasilstvo v občini Murska Sobota, saj že dolgo niso nabavili tako zahtevne, potrebne in finančno velike investicije v gasilsko opremo. Z njo bodo gasilci lahko reševali tudi na višini.

Stara lestev je stara čez 30 let in dotrajana, z a testi so jo sicer uspeli usposobiti za reševanja vendar se po besedah Milana Vertota, predsednika PGD Murska Sobota njena življenjska doba izteka. Dolga je le 30 m, zato gasilcem več ni služila pri poskusih reševanja in posredovanja na višinah. Nova avtolestev je tehnološko naprednejša, dolga 42 m in s pregibnim lestvenikom. Soboški gasilci so zelo zadovoljni, saj bodo sedaj lahko poleg gašenja na višinah posredovali pri intervencijah reševanja iz višin.

Podpisu pogodbe sta poleg že omenjenih prisotnih prisostvovala še poveljnik Civilne zaščite Mestne občine Murska Sobota Stanislav Wolf in predsednik Gasilske zveze Murska Sobota Štefan Barbarič.  Po besedah Stanislava Wolfa je rok za dobavo avtolestve 30. marec 2015. V sklopu projekta bo 25. oktobra na OŠ I izvedena akcija reševanja s partnerji projekta.

Pred samim podpisom pogodbe je direktor podjetja Webo Uroš Predikako še na kratko predstavil podjetje, ki deluje na slovenskem tržišču že 22 let in se ukvarja s prodajo in proizvodnji gasilskih komponent in vozil.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.09.2014 ob 15:57 kot gost

      :):):)http://magicznerodzenstwo.ownlog.com/

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.09.2014 ob 19:34 vecer gost

      ka je s Štihcem ka tak prestrašeno gleda?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.