https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Mladinske lige prvakov vsaj jutri ne bo v Lendavi

Lendava, 16.9.2014  

Prejšnji teden je bilo obelodanjeno, da bo Maribor igral z mladinci ligo prvakov v Lendavi, a vsaj še jutri s tega ne bo nič. Delno poplavljen teren kljub ogromno vloženega truda ne dovoljuje igranja. Tako se bodo vijoličasti proti Sportingu pomerili na Ptuju.

Po deževnem vikendu, ki je in še vedno predstavlja težave na posameznih področjih Pomurja, tudi na lendavskem koncu, je bilo vprašanje, ali bo Občina Lendava uspela izpeljati organizacijo prve tekme mladinske lige prvakov med Mariborom in portugalskim Sportingom, ki bi morala biti jutri ob 13.30 uri. Dvomov zdaj ni več, tekma je prestavljena na Ptuj.

"Obveščamo vas, da smo kljub vloženim velikim naporom v zadnjim dneh, zaradi katastrofalnih vremenskih razmer v Lendavi in okolici, primorani organizacijo nogometne tekme UEFA Youth League med mladinskima ekipama Maribor in Sporting Lisabon, ki bi morala biti odigrana jutri ob 13.30 uri v ŠP Lendava, odpovedati," sporoča Marjan Drvarič, odgovoren za športno infrastrukturo v občini Lendava. Kot še pravi Drvarič so v organizacijo tekme vložili veliko energije ter truda, tako so del vode tudi izčrpali, a površina je kljub temu ostala razmočena in mehka, tako da ne bi dopuščala normalnega igranja.

Po dogovoru bo tekma ob istem terminu odigrana na Ptuju, ljubiteljem nogometa v deželi ob Muri pa preostajata še dve možnosti, da na delu vido podmladke udeležencev Lige prvakov. Tako naj bi Lendava gostila 5. novembra ob 13. uri mladince slovitega Chelsea, 10. decembra ob 13. uri pa še mladince Schalkeja. Vse tekme so brezplačne.

Lendava bo gostila tudi žensko Ligo prvakov

Lendavski štadion pa ne bo gostil samo mladinske lige prvakov, pač pa bodo tukaj domače tekme igrale tudi nogometašice Teleing Pomurja. Ker njihov štadion v Beltincih ni primeren za tekme najvišjega nivoja, bodo Pomurke proti italijanskemu podprvaku Torres Calcio v Lendavi.

Tekma bo na sporedu 8. oktobra ob 19. uri, teden dni kasneje pa bodo Pomurke gostovale v Italiji.


 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.