https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

OŠ III Murska Sobota najboljša kulturna šola v kategoriji srednje velikih šol

Murska Sobota, 25.09.2014 ob 7:05  

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti je konec prejšnjega tedna v Brežicah podelil priznanja najboljši srednji, veliki in mali oziroma podružnični osnovni šoli ter šestim šolam, ki izstopajo na posameznih področjih kulturnega udejstvovanja in ustvarjanja. V kategoriji srednje velike šole je po mnenju strokovne komisije postala najboljša kulturna šola OŠ III Murska Sobota.


Razpis in ocenjevanje pripravlja Javni sklad RS za kulturne dejavnosti že 11 let. Letos se je na razpis prijavilo 86 osnovnih šol. S projektom želijo predstaviti najbolj kakovostne dosežke šol s področja kulturnih dejavnosti in z njihovo dejavnostjo seznaniti tudi javnost, hkrati pa spodbuditi tudi druge šole, da učencem nudijo čim bolj kakovostne, raznolike in brezplačne dejavnosti s področja kulture, ki sicer niso del šolskega učnega načrta. 

Obrazložitev Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti za laskavi naziv OŠ III Murska Sobota

V obrazložitev k imenovanju OŠ III Murska Sobota za najboljšo kulturno šolo 2014 v kategoriji srednje velike šole so zapisali: »Da človekovo samozavest in samopodobo krepi tudi prijateljstvo, občutek osebne vrednosti in pripadnosti skupini, se dobro zavedajo na osnovni šoli III Murska Sobota. Zato skušajo v procesu vzgoje in izobraževanja svojim učencem omogočiti čim boljše pogoje za navezovanje socialnih stikov in razvoj intelektualnih sposobnosti. V sklopu svojega delovanja šola velik izjemen poudarek namenja tudi kulturi in kulturnim dejavnostim. Na šoli delujejo številni krožki in skupine, od otroških in mladinskih pevskih zasedb, likovnega, literarnega, lutkovno-gledališkega pa vse do plesnega krožka. Vsa leta svoje učence spodbujajo k dodatnemu delu in aktivnostim na področju predmetnih tekmovanj, raziskovalnih nalog, dodatnega usposabljanja, interesnih dejavnosti, udejstvovanja v raznih projektih in na razpisih, pri čemer si prizadevajo za dvig socialne kulture odnosov ter skrbijo za vzpostavljanje komunikacije in okolja za interakcijo med otroki iz različnih kulturnih svetov in na tak način prispevajo k pozitivnemu družbenemu ozračju.«

Koordinatorka Zlatka Horvat iz OŠ III Murska Sobota o razlogih za prijavo in laskavem nazivu

»Na OŠ III Murska Sobota učence poleg vzgojno izobraževalnega dela ves čas spodbujamo tudi k dodatnemu delu in aktivnostim na področju predmetnih tekmovanj, raziskovalnih nalog, interesnih dejavnosti, udejstvovanja v raznih projektih in na razpisih. Na kulturnem področju je sodelovanja učencev ob pomoči njihovih mentorjev res zelo veliko, zato smo se odločili, da povzamemo aktivnosti treh let (2010/11 – 2012/13) in se prijavimo na razpis za kulturno šolo, ki poteka pod okriljem Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti, saj smo bili prepričani, da si naziv zaslužimo.

Da smo naziv Kulturna šola pridobili, smo izvedeli že v začetku julija. Seveda smo se ga zelo razveselili, še toliko bolj pa, ko smo izvedeli, da se je letos na razpis prijavilo kar 86 šol.

Podelitev priznanj je potekala 19. septembra 2014 v Brežicah in takrat je bilo veselje zares veliko, saj si je OŠ III iz Murske Sobote prislužila laskavi naslov - imenovana je bila za najboljšo kulturno šolo v kategoriji srednje velikih šol v Sloveniji.

Na to priznanje smo tako učenci kot zaposleni zelo ponosni, saj je to dokaz našega dela. Aktivni smo bili na mnogih področjih, posebej pa še na glasbenem, gledališkem, lutkovnem, plesnem, likovnem, literarnem, novinarskem, pri varovanju kulturne dediščine, dvigu socialne kulture odnosov, pri branju za bralno značko (tudi angleško, nemško in eko bralno značko), posebno pozornost pa smo posvetili tudi izboljšanju bralne pismenosti in branju, saj smo skozi celo leto izvajali tedensko jutranje branje. Tako je v treh letih v kulturnih dejavnostih OŠ III sodelovalo ok. 1600 učencev.

Sicer pa se na šoli ves čas trudimo, da učencem privzgojijo lepe navade, kot so pozdravljanje, kulturno obnašanje pri prehranjevalnih navadah, med odmori, strpnost, dobre medsebojne odnose...in še mnogo drugega.

Zastava kulturne šole, ki smo jo prinesli iz podelitve v Brežicah, zaenkrat ponosno visi v naši šolski avli, bo pa izobešena na posebno mesto, kjer jo bo lahko videl sleherni obiskovalec naše šole.«

Foto: Arhiv Pomurec.com, www.os3ms.si 

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.09.2014 ob 8:37 kulturna šola gost

      Saj, vse je tou vredi. Al v praksi se tou kaže čisto drugače.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.09.2014 ob 18:09 gost

      Ta sola je v resnici nej glih tak kak pisejo tu

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.09.2014 ob 13:00 gost jaz gost

      Što se se slika z nekšimi priznanji, nemreš vervati. Ta šola kulturna, pod takšnin vodstvon, pa nemreš vervati. Bogo šolstvo, pa deca s takšnimi kadri, ge je znanje zadnje. Kriza vrednot prnese tudi tou, pa nej za dugo.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      26.09.2014 ob 19:04 lajč gost

      kulturna ja hahah, pre čason so pa ščele tožite občino Grad zarade tiste vulkanije al ka se je šlo ka so njin projekt vkradnele

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.