https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Črenšovci: Na svoji prvi seji nov občinski svet tudi o ponovljenem štetju glasov

Črenšovci, 23.10.2014 ob 13:00  

Na prvi seji je novoizvoljeni občinski svet Občine Črenšovci potrdil mandate novim članom in županu  Antonu Törnarju. Razvila se je debata o delovanju volilnih odborov in o drugem štetju volilnih glasovnic.


O napačnem prištevanju neopredeljenih preferenčnih glasov

Na konstitutivni seji občinskega sveta Občine Črenšovci je predsednik Občinske volilne komisije Ignac Horvat podal poročila o izidu volitev članov občinskega sveta in volitev župana ter predstavnika romske skupnosti.

Ob tem je pojasni tudi, da so zaradi izraženega dvoma v pravilnost štetja glasov štetje vseh glasovnic opravili še enkrat. Pri tem so ugotovili, da v treh volilnih enotah (v Trnju ter na Srednji in Gornji Bistrici) glasovi niso bili pravilno prešteti. Ugotovili so, da so pri prvem štetju trije volilni odbori napačno tolmačili neopredeljene preferenčne glasove. Število neopredeljenih glasov so namreč pripisali prvemu kandidatu na izbrani kandidatni listi. Pri ponovnem štetju glasov kandidatne liste niso bile oškodovane, je pa nastala sprememba pri štirih kandidatih, ki so se uvrstili v občinski svet.

Anton Radman je pojasnil, da je napaka pri štetju glasov povzročila ogorčenje in nejevljo med občani, in izrazil dvom v delovanje občinske volilne komisije ter v njeno dosedanje delo. V debati, kdo je odgovoren za storjeno napako, je tajnica občinske volilne komisije Jožica Cigan, nato pojasnila postopke, kako so ravnali, ko so prejeli informacijo, da naj bi se pri štetju glasov zgodile nepravilnosti. V bran volilnim odborom, ki so šteli glasove, se je postavil tudi Stanko Bohnec. Kot je povedal, so bili kar trije odbori od skupno šestih taki, ki glasov niso šteli pravilno, s čimer je treba krivdo iskati tudi tam, kjer so se odborom dajala navodila o preštevanju glasovnic.

Potrjen nov občinski svet

Imenovana je bila komisija za potrditev mandatov članov sveta in ugotovitev izvolitve župana. V komisijo so bile imenovane Marija Horvat, Darja Hodnik in Meri Horvat. Po krajšem zasedanju izvoljene komisije je občinski svet nato potrdil mandate članov občinskega sveta. Tega bodo v prihodnjih štirih letih sestavljali: Miha Horvat, Matej Kolenko, Marija Sarjaš, Marija Horvat, Ivan Rajtar, Anton Radman, Dominik Horvat, Stanko Bohnec, Anton Horvat, Darja Hodnik, Dušan Utroša, Boris Kreslin, Vladimir Žalik, Roman Kolenko in Meri Horvat.

Znani člani KVIAZ-a

Na seji je bila tudi imenovana komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, ki jo bodo sestavljali Matej Kolenko, Anton Radman, Stanko Bohnec in Dušan Utroša.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. ALLOVE
      23.10.2014 ob 14:58 ALLOVE

      "Število neopredeljenih glasov so namreč pripisali prvemu kandidatu na izbrani kandidatni listi" Komu bi pa drugače mogli neopredeljene pripisati?! Nisem sicer pravnik; vendar kolikor vem so z preferenčnim glasom neopredeljeni glasovi VEDNO pripisani prvemu na listi! Če kdo ve kaj več naj me razsvetli.....

      8 22 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. Za komentiranje se morate prijaviti!
    3. Peredajs
      24.10.2014 ob 11:09 Peredajs

      Kaj pa če ima 6. 3 preferenčne glase več od 1.?

      0 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. Za komentiranje se morate prijaviti!
    5. radolfo
      24.10.2014 ob 14:13 radolfo

      ALLOVE: Če okvirček za preferenčni glas pustiš prazen, preferenčnega glasu nisi oddal. Če si obkrožil samo listo, to pomeni, da se strinjaš z vrstnim redom kandidatov na listi. Peredajs: Če so posamezniki znotraj določene liste vsi skupaj dobili več kot 25 % preferenčnih glasov, kandidat na 6. mestu pa več kot 10 % glasov, bo kandidat iz 6. mesta prehitel tistega iz 1. mesta tudi, če ima le en glas več. ALLOVE & Peredajs & vsi ostali, ki vas zanima - tu imate na zelo preprost način (tudi na primerih) razloženo vse okoli preferenčnega glasu na lokalnih volitvah: http://cuvar.si/lokalne-volitve-2014-6-preferencni-glas/

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. Za komentiranje se morate prijaviti!
    7. Peredajs
      24.10.2014 ob 15:12 Peredajs

      Hvala! Sem vedel, da je neka fora. Škoda, da ne vidimo pri posameznih rezultatih tudi preferenčne glasove.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. Za komentiranje se morate prijaviti!

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.