https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Podjetniški dan na Ekonomski šoli: od izdelave izdelka do trženja in ovrednotenja

Murska Sobota, 20.11.2014 ob 7:00  

Ekonomska šola Murska Sobota je v četrtek izvedla projektni oziroma podjetniški dan z ustvarjalnimi delavnicami. Dijaki nezaključnih letnikov so se lahko prijavili na eno izmed 13 kreativnih delavnic in preiskusili v ustvarjanju modernih in tradicionalnih rokodelskih in drugih izdelkov. Vendar pa se zgodba tu še ne konča, izdelke bodo tudi ovrednotili in izdelali strategijo trženja. 


Podjetniški dan s 13 delavnicami

V četrtek so dijaki nezaključnih letnikov  Ekonomske šole Murska Sobota imeli projektni oziroma podjetniški dan. Pod mentorstvom učiteljev in zunanjih mentorjev so snovali, kreirali in izdelovali rokodelske in druge izdelke iz različnih materialov na kar 13 različnih delavnicah. Njihovi mentorji so bili znani rokodelci iz Pomurja in pa učitelji. Sodelovala pa je tudi nekdanja dijakinja ekonomske gimnazije Iva Katalenić, ki že velja za perspektivno mlado modno in grafično oblikovalko.

Od peke medenjakov do košar, lončenih izdelkov in kaligrafije

V jedilnici je potekala peka prazničnega peciva pod mentorstvom Aleša Kuharja, modno in grafično so oblikovali z Ivo Katalenič, mag. Simona Šavora in Darja Horvat sta vodili kaligrafsko delavnico, fotografsko pa Renata Ivanič. Pod mentorstvom Alenke Kolenko so ustvarjali in kreirali z voskom, s Kolmanom Gombocem s šibjem, z glino s pomočjo Lončarstva Zelko, Ivan Žižek pa je pomagal pri delavnici pletenja iz slame. Sabina Krivec, Tjaša Gerič in Olga Kuplen so vodile kozmetično delavnico, kjer so si izdelali kremo za ustnice, sol za kopeli in kremo za roke. V likovni delavnici so pod mentorstvom Zlatka Jakovljeviča izdelovali koledar EŠMS 2015 in kamne spodbude, s Klavdijo Sakovič so nastajale broške in modni dodatki, s Cvetko Gomboc Alt in Suzana Sep pa torbice, etuiji in denarnice. Vizitke, škatlice in voščilnice pa so izdelovali z Natašo Šiplič Šiftar.

Izdelke bodo tudi ovrednotili in pripravili strategijo trženja

Po besedah ravnatelja šole, Darka Petrijana, bodo dijaki za vse izdelke izdelali tudi celotno strategijo trženja, jih ovrednotili in zanje pripravili promocijski material. V kaligrafski delavnici pa bodo pripravili za vse izdelke vizitke. Dijaki bodo delavnice in izdelke obležili s fotografijami ter videom. 

 Več fotografij v spodnji galeriji...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.