https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Perujski podjetnik želi v Murski Soboti z odprtjem coworking centra spodbuditi podjetništvo

27.11.2014 ob 8:50  

Jose Antonio Morales, podjetnik iz Peruja, ki že deset let živi v Sloveniji, v Murski Soboti odpira coworking center.


V centru želi ponuditi fleksibilno alternativo poslovnim prostorom, namenjen pa naj bi bil zbirališču tako mladih kot tudi starejših, ki si v Prekmurju želijo sprememb na bolje. V centru bo možnost predstavitve izdelkov in storitev, tu pa se bodo odvijala tudi izobraževanja in seminarji ter medsebojno povezovanje.

Morales, ki je od NLB že pridobil sto kvadratnih metrov velike prostore na Lendavski ulici, meni, da je v Prekmurju veliko ljudi, ki nimajo možnosti in podjetniških sposobnosti, da bi uresničili svoje ideje. Mladi, ki se izseljujejo, v Prekmurju ne vidijo priložnosti, zaradi katerih bi se vračali,« meni, sam pa vidi v naši regiji številne neizkoriščene priložnosti, poročajo Finance.

Odprtje novih prostorov in delovanje centra ne bosta financirana z državnimi ali evropskimi sredstvi, ampak je zasebne narave. Center naj bi zaživel v začetku leta 2015, v teh dneh pa Morales išče prostovoljce, s pomočjo katerih želi prostor preurediti.

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.11.2014 ob 9:22 Chicho gost

      Ali lahko kdo malo bolj razloži, za kaj se sploh gre? Kaj to pomeni, če nekdo nekaj zna, nima firme, ... če nekdo nima službe, pa bi rad nekaj delal, "sanja" sicer nekaj o nečem, pa bolj po tiho, ... Meni je povsem nejasno, če takšne pisarne nihče ne financira, oz.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.11.2014 ob 11:19 DelR gost

      Resan, to je zdaj preprosto povedano, milo rečeno, "s petredstoga povedano", tudi kdo je članek pisal, ni gli šel v neke konkretne detajle. Na prvi tren , ko prešteš, zveni fajna ideja, pitano od toga, keko je uresničljivo. No bar neka iniciativa je, kar je že spoštovanja vredno za naš okoliš.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.11.2014 ob 12:24 ggg gost

      Tu pa nesce nevej ka ti perujec dobij fajne € za tau te pa na kunci spijzdi z tem denarom daj ljudje odprite svoje oci in ze enkrat vidite da tujec dobi sredstva in potem kot je ze dosti krat bilo z drugimi firmami ki so jih tujci prevzeli vse so prestavili v tujino domaci ljudje so pa nakoncu na cesti

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      27.11.2014 ob 13:49 ms gost

      To je isto kak Krapcova RRA Mura .Pejneze de dobil haska pa nede

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      28.11.2014 ob 8:14 Chicho gost

      Očitno sem postavil pretežko vprašanje. Sem pa vpisal v Googla "coworking", ponudile so se mi besede Maribor, Ljubljana, Celje, ... V Mariboru te besede več ne bodo uporabljali, ker so lepo nategnili Fištravca in je beseda dobila negativni prizvok. V ostalih mestih pa kaj drugega, kot to, da si bodo delili mize, za to nekaj plačali (omenjeno je bilo 50€ / mesec) in ob tem debatirali o skupnih zadevah, nisem zasledil. Ne glede na to, pozdravljam idejo gospoda, ki je prišel iz drugega konca sveta in je njemu sigurno še težje kot nam, ki smo itak že "pod vodo".

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.