https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

Horvat: To je cirkus, nisem se dogovarjal o nameščanju tekme

20.12.2010  

Danes se nadaljuje proces v zvezi z domnevnim nameščanjem tekme med Labod Dravo in Nafto, za katero naj bi se po besedah enega izmed obtoženih dogovorila predsednika klubov Franc Gajšek in Mirko Horvat.

Tekma med omenjenima kluboma se je odigrala lani 11. aprila, dobili pa so jo nogometaši Labod Drave s 4:1. "Kolikor vem, je bila omenjena tekma dogovorjena na ravni med predsednikoma obeh klubov. Za to informacijo sem plačal pet tisoč evrov," je minuli teden dejal obtoženi Marijo C.

Video utrinki z domnevno nameščene tekme:

Slednji je na zaslišanju med drugim razkril tudi, da se podkupnine gibljejo med pet in osem tisoč evrov, dobički pa znašajo več deset tisoč evrov. Tako naj bi bilo širom Evrope nastavljenih okrog 30 nogometnih tekem, dobički na stavnicah pa naj bi prinesli 1,7 milijona evrov.

Horvat: To je cirkus

Kot je za športni časnik Ekipa v odzivu na obtožbe na njegov račun dejal nekdanji predsednik Nafte Mirko Horvat, gre pri vsem skupaj za cirkus.

"To preprosto ni res, povrh vsega Franca Gajška  niti ne poznam. Seveda vem, kdo je, a se ne poznava, nikoli se nisva srečala," je med drugim dejal Horvat in dodal: "Res ne vem, s kakšnim namenom tovrstne informacije prihajajo v javnost, dejstvo pa je, da so neresnične. Zares neverjetno, kako vpletajo ljudi v takšne stvari brez vsakega pokritja, brez kakršnihkoli dokazov." 

Tudi Gajšek je za Ekipo zanikal, da bi se s Horvatom dogovarjala o izidu tekme in dejal, da se z nekdanjim predsednikom Nafte ne pozna, niti se z njim nikoli ni pogovarjal ali srečal.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.