https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Predsednica slovenskih študentov odstopila s položaja

22.12.2010 ob 12:19  

Katja Šoba je včeraj podala odstopno izjavo z mesta predsednice Študentske organizacije Slovenije (ŠOS). Predsedstvo ŠOS se je z odstopno izjavo seznanilo, naloge predsednika ŠOS pa bo do izvolitve novega predsednika opravljal Rok Primožič, dosedanji član predsedstva ŠOS.

Dosedanji predsednici ŠOS Katji Šoba je mandat potekel že konec septembra letos, oktobra ji je prenehal veljati status študenta, novembra pa je diplomirala. Kot je v sporočilu za javnost zapisala Šoba, se je za odstop odločila zaradi osebnih razlogov. "Predvsem ker sem zaključila del svojega življenja, ki se navezuje na študij. Odstopam z mirno vestjo tudi zato, ker vem, da bo Rok Primožič ravno tako dobro bil bitko za študentske pravice kot bi jo sama. Sicer pa si v prihodnje želim nove izzive. Predvsem pa službo, ki jo minister Svetlik tako suvereno obljublja mladim diplomantom."

Primožič: Najprej moram najti soglasje z vsemi štirimi študentskimi entitetami

Rok Primožič, ki je bil imenovan za namestnika predsednice ŠOS, si kot glavno nalogo zadaja iskanje soglasja med predstavniki vseh štirih entitet, ki sestavljajo ŠOS. "Ko bomo to soglasje dosegli, bo predsedstvo ŠOS skupščini ŠOS v izvolitev predlagalo kandidata za novega predsednika ŠOS. Poleg tega pa bo glavna naloga v januarju 2011 zbiranje podpisov za razpis naknadnega zakonodajnega referenduma o Zakonu o malem delu, katerega pobudnik je ŠOS ter ozaveščanje o vseh nevarnostih, ki jih prinaša ta zakon, pa jih je Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve med parlamentarnim postopkom pozabilo omeniti.

Prepričani smo, da je Zakon o malem delu verjetno najslabše, kar se je lahko zgodilo tako študentom kot tudi brezposelnim in upokojencem. Vse sile bomo usmerili k temu, da bomo ozavestili javnost, da Zakon o malem delu pomeni prekarizacijo delovne sile in da lahko povzroči nepopravljive posledice več generacijam," pravi Primožič.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.