https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Danes podelitev občinskih nagrad in priznanj za delo na področju kulture v MO Murska Sobota

06.02.2015 ob 8:00  

Na današnji slovesnosti ob slovenskem kulturnem prazniku bodo v Murski Soboti podelili občinske nagrade in priznanja za delo na področju kulture.

 

Ob letošnjem kulturnem prazniku bo prejel denarno nagrado MO Murska Sobota za življenjsko delo na področju kulture Milivoj Miki Roš, ki deluje na kulturnem in umetniškem področju v Murski Soboti, pokrajini in širšem slovenskem prostoru že preko trideset let.

Plaketo Mestne občine Murska Sobota za uspešno delo na področju kulture prejme Gledališka skupina Kulturno umetniškega Društva Štefan Kovač Murska Sobota.

Priznanje Mestne občine Murska Sobota za uspešno delo na področju kulture prejme skupina glasbenih pedagoginj Glasbene šole Murska Sobota (Felicita Heric Taškov, Mihaela Matis, Gabriela Bratina in Yuliya Kunova), ki s svojim delom dokazujejo visoko strokovnost na glasbeno-plesnem nivoju, kakor tudi v pedagoškem smislu.

Priznanje Mestne občine Murska Sobota za uspešno delo in razvoj kulturne dejavnosti pa prejme Gledališka skupina Kroške tikvi, ki  deluje v okvirju društva Kroške tikvi.

Osrednja občinska slovesnost ob slovenskem kulturnem praziku bo potekala danes zvečer v Gledališču Park  v Murski Soboti.  Slavnostni govornik bo scenarist in režiser Aleš Nadai. V programu bo nastopil trio Sozvočja Slovenije, v zasedbi Boštjan Gombač, Janez Dovč in Goran Krmac z gostjo Evo Hren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.