https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Osrednje prireditve ob svetovnem dnevu Romov se je udeležil tudi Milan Brglez

09.04.2015 ob 12:00  

Včeraj, 8. aprila, je v Gledališču Park v Murski Soboti potekala osrednja prireditev ob svetovnem dnevu Romov. Zbrane so nagovorili predsednica Sveta romske skupnosti v RS Janja Rošer in podžupanja Mestne občine Murska Sobota Jasmina Opec, slavnosti govornik prireditve pa je bil predsednik državnega zbora dr. Milan Brglez.

 

Janja Rošer je med drugim pozvala k strpnosti. Po njenih besedah je  Romom treba dati priložnost. Razložila je pomen besede Rom, ki pomeni človek, zato želijo, da jih tako tudi obravnavajo.

Jasmina Opec je med drugim povedala, da se tudi občina prizadeva urejati romsko problematiko ter da je Murska Sobota lahko zgled celi Sloveniji in tudi širše. Izpostavila je romski vrtec na Pušči, kamor vpisujejo starši tudi neromske otroke.

Dr. Milan Brglez je med drugim povedal, da je v Sloveniji Romom priznan poseben položaj in imajo s tem posebne pravice, vendar te vedno niso realizirane. Po njegovih besedah še vedno vzbuja skrb, da veliko Romov živi v revščini in socialni izolaciji. Kot najbolj pereče je izpostavil neurejene in neustrezne bivalne razmere, zaposlovanje, izobraževanje in zdravstvo.

Predsednik Zveze Romov Slovenije Jožek Horvat Muc pa je podelil romskemu svetniku Slavku Cenerju plaketo za dolgoletno delo pri reševanju romske problematike. 

V bogatem kulturnem programu so poleg številnih domačih skupin nastopili kot gostje romska glasbena skupina karavan Familia iz Madžarske in trubači Veseli momci iz Makedonije.  

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.04.2015 ob 14:21 gost

      Ja..ja... po praznih " rezerviranih" sedežih sodeč, nam manjka kar nekaj kulture. Ups... seveda :"Ni potrebe, da sem viden-a, ni banketa, ni sejnine.....

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.04.2015 ob 18:03 didi gost

      STE VIDELI KAJ SO SPOSOBNI romi NAREDITI!? Celo VANEK je v prvi vrsti !!!

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.04.2015 ob 18:06 gost

      ka pa škofa ste nej povabili? oni vas majo zelo radi !

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      09.04.2015 ob 20:33 recku gost

      Breglez je prišel malo med svoje .

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      09.04.2015 ob 21:32 gost

      Gost recku in ukcer se pridružujem. Sramota!

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      09.04.2015 ob 21:34 gost

      Ka celec reklamejraš svojo volilno bazo? SMC-ROM

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      09.04.2015 ob 23:46 gost gost

      Ka pa Radić tam dela? Kar naenkrat ga je začala zanimati romska problematika? Pa ka tem ljudem neje nerodno ka se obračajo čez noč?

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      10.04.2015 ob 10:15 TAXI BABIČ NATEG! gost

      NATEG: Taxi Babič prodaja vozilo Škoda Octavia l.2010, sive barve, karavan, zatemnjena stekla, tempomat, park.senzorji. Avto ima po števcu 161.000km, REALNO zabeleženo lansko leto na teh. pregledih pa 317.000km!!!! (preverjeno) Avto je zdej last ženske stanujoče na istem naslovu kot podjetje TAXI BABIČ! Da se ne bo kdo NATEGNIL IN KUPIL TA AVTO!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      10.04.2015 ob 14:56 gost

      Dragi Brglez, kaj pa posebne pravice upokojencev z 205,00 eu penzije; rakavih bolnikov obolelih od azbesta; zaposlenih ki morajo na karitas in rdeči križ; vseh vrst invalidov in obolelih za katere moramo zbirati zamaške in donacije; otroci po šolah ki jih romi izsiljujejo; ...lenuh moraš biti in vse dobiš od strahopetcev.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      12.04.2015 ob 10:48 gost

      KA SI CIGANI PRIPRAVIJO !?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.