https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POM-TURE

Tulum - majevske piramide, oblite s kristalnim morjem

Tulum, Mehika, 6.1.2011  

V tokratni POM-TURI vam ponujamo idejo, kam pobegniti pred nizkimi zimskimi temperaturami.

Nedaleč stran od s turizmom preplavljenega Cancuna v Mehiki se nahaja skriti biser Tulum. Na 12-metrski pečini se nahajajo ruševine majevskega utrjenega mesta iz 13. stoletja, ki je bilo funkcionalno še kakšno stoletje po prihodu Špancev. Bolezni, prenesene iz Evrope, so zdesetkale izjemno napredno civilizacijo Majev.

V Tulum se boste zaljubili tudi, če niste ljubitelj arheoloških najdišč in kulture. Ob vznožju majevskega mesta se nahaja prečudovita bela peščena plaža obdana s kristalno čistim karibskim morjem  in palmami. Ob obali so postavljeni manjši eko hotelčki, ki se prav lepo povežejo z naravo, ki jih obdaja. Na plaži ne boste našli plastičnih stolov ali kičastih senčnikov obdanih s trumami turistov. Pogled vam bodo na plaži zastirali le številni veliki kuščarji, ki se bodo sukali okrog vas. Na začetku se zdijo malo odveč, a kmalu ugotovite, da  niso nevarni in dajo dodaten čar zalivu.

Tulum obiščite kmalu, saj velike hotelske korporacije načrtujejo izgradnjo ogromnih kompleksov v bližnji prihodnosti, ob katerih bo zbledela čarobnost tega kraja.

 

 

 

 

 

 

 

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

------------------------------------------------------

 NAGRADNE IGRA POM-TURE

V okviru nagradne igre v rubriki POM-TURE smo izžrebali dobitnika popotniške knjige The Travel Book - 

Kdo je osvojil nagrado, si lahko ogledate TUKAJ ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. ana
      06.01.2011 ob 17:04 ana

      Vaaauuu, tü bi se pa dalo zdaj bite.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. dejan1977
      19.01.2011 ob 6:12 dejan1977

      opa, nice!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.