https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Člani Viteškega omizja Pomurja na zboru tudi o zavzemanju za vinsko kulturo

29.04.2015 ob 7:05  

Evropski red vitezov vina, ki je zakoreninjen v srednjeveški tradiciji in deluje v več kot dvajsetih državah EU, ima svoj Konzulat tudi v Sloveniji. Sestavlja ga šest omizij po teritorialnem principu, med njimi tudi viteško omizje Pomurje, ki ga vodi vitez Ignac Rajh. Po različnih redovnih stopnjah je v omizje vključenih štiriinštirideset članov oz. udov reda.


Pred dnevi so se sestali v svojem Domicilu v gostilni Rajh v Bakovcih na rednem letnem zboru. Poleg programskih in organizacijskih vsebin svojega delovanja so obravnavali tudi področja, ki spadajo v osnovno poslanstvo vinskega viteškega reda. V ospredju je predvsem zavzemanje za vinsko kulturo ter čaščenje in popularizacijo žlahtnega vina v povezavi s hrano, za negovanje visokih vrednot, duhovne odličnosti in plemenitosti viteškega prijateljstva, za človekovo dostojanstvo in evropske vrednote ter predvsem zavzemanje za mir, saj je bogastvo vina, najplemenitejše pijače na svetu, eno od zagotovil blagostanja in miru.  

Kmalu viteško srečanje konzulatov

Predstavilo se je tudi pet na novo povabljenih kandidatov, ki bodo po določenem času postali polnopravni člani oz. udje viteškega reda, vsak s svojim botrom redovnikom. Sicer pa so srečanje ob odlični kulinariki spremljala čudovita vina iz področja Radgonsko-kapelskih, Lendavskih in Ljutomersko-ormoških goric ter Goričkega.

Obravnavan je bil tudi velik dogodek, ki bo 6. junija na Jeruzalemu. To bo  viteško srečanje konzulatov iz območja Alpe-Adria, na katerem bo svečano podpisana mednarodna listina miru. Sicer pa se člani Evropskega reda vitezov vina udeležujejo številnih dogodkov povezanih z vinom in vinsko trto tako v Sloveniji kot širše.                                               

Zbor namenil prispevke pomoči potrebni družini

Zbor je s svojo prisotnostjo počastil novi vodja konzulata za Slovenijo, vitez Tomislav Kovačič ter v njem tudi aktivno sodeloval.     

Udeleženci zbora so v okviru dobrodelnosti svoje prispevke namenili številni družini iz območja Ljutomera, ki je pred nedavnim ostala brez očeta.                 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.04.2015 ob 9:28 ms gost

      Ha,ha vitez Rajh .Kakše se idejo kak deca v vrteci

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.