https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

TV AS tudi letos dobrodelen: življenje bodo polepšali Ludviku in Urški iz Rakičana

16.06.2015 ob 13:00  

Po lanskoletni uspešno izvedeni dobrodelni akciji, katera je potekala pod sloganom "Polepšajmo življenje Kristini", so se sodelavci Televizije AS odločili, da v podobnem obsegu kot lani, tudi letos izvedejo dobrodelno akcijo, skozi katero bodo pomagali samohranilcu Ludviku Hariju iz Rakičana in njegovi hčerki Urški Hari, katera obiskuje srednjo šolo.


Gospod Ludvik Hari je sicer zaposlen, vendar so njegovi dohodki minimalni, in še ti niso izplačani redno, vsak mesec. Ob tem pa so gospodu Ludviku po smrti staršev ostali še krediti, kateri njemu in njegovi hčerki še dodatno bremenijo nastalo situacijo. Kljub temu, da je gospod Ludvik vzoren delavec ter hkrati skrben oče, se je že zgodilo, da se je moral ponižati pred ljudmi ter prositi denar za poplačilo položnic in za šolanje hčerke, katera zaradi nerazumevajočih birokratskih predpisov ne prejema štipendije. Ludvik tako s svojimi nerednimi minimalnimi prihodki ne more sebi in svoji hčerki omogočiti dostojnega življenja, kaj šele izvesti najnujnejša obnovitvenena dela na dotrajani hiši. Prosjačenje pa je zanj še toliko bolj mučno, ker je še pred leti lahko sebe in svojo hčerko preživljal sam, brez pomoči razumevajočih ljudi in humanitarnih organizacij.

Urška, do katere življenje ni bilo prijazno že v zgodnjih otroških letih, ko jo je zapustila mama in je skrb zanjo prevzel oče, nikoli ne pove, kaj si želi, ker ve, da z očetom nimata denarja. Včasih, če kdo zares vztraja, omeni kakšno malenkost, kaj večjega pa si sploh ne upa želeti, ker ve, da ne more dobiti.

Življenjska situacija je tako Ludvika in Urško pahnila v neprijazne okoliščine, ko več sama ne zmoreta nositi finančnih bremen vsakdanjega življenja, kaj šele, da bi si lahko privoščila obnovo dotrajane hiše, v kateri živita.

V želji, da nekoliko polepšajo žalostno zgodbo Ludvika in Urške ter jima tako omogočijo dostojnejše življenje, so se sodelavci Televizije AS v sodelovanju s podjetjem Promundus d.o.o. iz Rakičana ter s pleskarjem Albinom Albertom iz Murske Sobote odločili, da jima prepleskajo stanovanje, okna in ograjo ter se lotijo ostalih obnovitvenih del na njuni hiši.

TV AS je v lanskoletni dobrodelni akciji življenje polepšal Kristini iz Nasove (FOTO: arhiv Pomurec.com)

V okviru dobrodelne akcije "Polepšajmo življenje Ludviku in Urški" pa pomagajo še druge organizacije in posamezniki. Kot dobrodelni pleskarji se bodo akcije udeležili Albin Albert, Kristjan Kuzma, Vojko Gegorec, Branko Car in Soboslikarstvo Nedelko. V sklopu akcije pa jim pomaga še podjetje Helios d.o.o., ki je doniralo barve in lake, Krovstvo, kleparstvo Šinko d.o.o. bo poskrbelo za montažo strešnega žleba, steklarstvo Daniel Zelko s.p. pa bo poskrbelo za menjavo okenskega stekla. Stiski Ludvika in Urške pa so bili pripravljeni prisluhniti tudi prostovoljci iz Kluba mladih Bakovci in organizatorji Pomurskega športnega festivala, kateri so pokazali, da imajo čut za dobrodelno dejavnost.

V dvodnevni dobrodelni akciji, katera bo potekala v sredo, 17. junija in v četrtek, 18. junija, bo tako sodelovalo okrog 30 pridnih rok. Koordinatorja projekta sta Ines (031 547 382 ali ines.sukic@tv-as.net) in Aleš (040 133 103 ali ales.maucec@tv-as.net).

 

 

 

 

    Fotogalerija