https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Dobrodelni koncert »Pot do znanja, naj bo za vse ednaka« v Stanjevcih

Stanjevci, 09.07.2015 ob 7:15  

V občini Gornji Petrovci se je v Kulturnem domu v Stanjevcih, v nedeljo odvil dobrodelni glasbeni koncert pod sloganom »Pot do znanja, naj bo za vse ednaka«.


Dobrodelni koncert sta organizirala Društvo Pomagajmo Odprtih Src in lokalna skupnost Stranke modernega centra občine Gornji Petrovci. Zbrana sredstva se bodo namenila nakupu šolskih potrebščin za  socialno ogrožene otroke v občini Gornji Petrovci. 

Predsednica društva, ki pomaga socialno šibkim družinam in posameznikom, je ob tej priložnosti povedala, da je v letu 2014 za humanitarno pomoč zaprosilo 739.318 posameznikov, kar potrjuje dejstvo, da je stiska v družbi vseprisotna.

V občini Gornji Petrovci imajo vse vasi status demografsko ogroženega območja, da bi se mlade družine pogumneje odločale za življenje v krajih, ki so odmaknjeni od mestnih središč, jih je potrebno ustrezno vzpodbuditi. Eden izmed načinov je lahko tudi dobrodelnost.

Poslanec SMC Dušan Radič: »Tovrstne dogodke neizmerno podpiram, vendar bi si želel, da bi jih v prihodnje bilo vedno manj, da bi ponovno postali družba, kjer se ne bi bilo potrebno pogovarjati o tem kako starši svojim otrokom le stežka omogočijo šolske potrebščine.« 

Dogodek sta s svojo prisotnostjo počastila tudi župan Franc Šlihthuber in podžupan Ernest Kerčmar.

Nastopili so skupina SONČNA UPRAVA, ANDI SOBOČAN, JULIE & THE DIAMOND ACOUSTIC, skupina ETHNOTRIP, NIKA ZORJAN in PETRA SLAPAR.

 

Vsi, ki bi še želeli prispevati, lahko to storite preko:

TRR:   SI56 0201 5025 4139 042

Namen: ŠOLSKE POTREBŠČINE – GORNJI PETROVCI

DOBRODELNO DRUŠTVO POMAGAJMO ODPRTIH SRC, Bakovci, Vrtna ulica 15, 9000 Murska Sobota

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.07.2015 ob 9:40 gledalec gost

      Čudovito! Člani društvo se je spet izkazalo! Čestitke tudi vsem nastopajočim za vrhunske nastope.

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.07.2015 ob 9:56 PFG gost

      Tisti ka živi nad svojimi zmogljivostmi je socialno ogroženi. Pri nas je gratala socialna ogroženost kult. Tau pomejni: TISTI KA MALO VEČ ZASLUŽI MORA BITI TIHO IN DAVATI VELKE PRISPEVKE, TISTI KA PA NEMA TELKO PA BREZ SRAMU NAPIHUJE SVOJ SOCIALNI PROBLEM, KER ŽIVI NAD SVOJIMI ZMOGLJIVOSTMI!

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.07.2015 ob 11:17 šlic gost

      Odprtih src ? Vej vas je pa nej bilou trijdeset obiskovalcev !? Koliko truda pa je bilo vloženega v tale projekt ? Drugič delajte take stvarij tam , kjer vam prisluhnejo v večjemštevilu ! Ne pa v takem zaselku ! Škoda , goričanci ne prijdejo vkup !?

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      09.07.2015 ob 18:19 veliki brat gost

      Škoda, da ste nastopali sami sebi. Bogatih ne zanimate, revčki se pa v brlogih skrivajo.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      09.07.2015 ob 23:11 gost

      to je isto kak prireditve v gradi pri GRADI razni koncerti pa solisti obiskovalcov pa komaj kaj zaposleni pa še kakši stariš zraven pa mislin ka takšne prireditve tud koštajo ali so večinoma same sebi namen nej širšomi občinstvi

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.