https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

Nafta s še vedno blokiranim računom začela s pripravami

Lendava, 24.1.2011  

V pobeljeni Lendavi so se danes vendarle začele priprave Nafte, čeprav ima klub še vedno blokiran račun in do igralcev ni bilo poravnana obveza. Klub so okrepili vratar Jozič, vezist Komljenovič in napadalec Prašnikar.

Če se še tekom prejšnjega tedna niti ni vedelo, ali bo Nafta preživela ali šla v stečaj, so se danes vseeno končno pričele priprave in to kljub temu, da igralci niso dobili obljubljenega denarja. »Sklenili smo dogovor, da bomo poskušali v najkrajšem možnem času poravnati obveznosti do davčne uprave, ki bo deblokirala transakcijski račun in nato bo sledilo izplačilo igralcem, na katerega  že dolgo čakajo. Mi pa imamo zagotovila sponzorjev, da bodo potrebna sredstva za to zagotovili,« nam je povedal predsednik Nafte Igor Magdič.

Zastavljene imajo tri cilje

Natačnega podatka, koliko plač pravzaprav dolgujejo igralcem ni, kar je različno od tega, kdaj je kakšen igralec prišel, po ocenah predsednika kluba pa igralcem dolgujejo približno štiri plače. Tradicija v najstarejšem slovenskem nogometnem klubu torej še ne bo prekinjena, klub pa ima v prihodnje zastavljene tri cilje. »Prvi je, da igralci čim prej dobijo zaslužene plače, drugi zagotoviti normalno igranje v spomladanskem delu sezone in poplačilo dolgov za nazaj, tretji cilj pa je priprava na licenciranje, kar pomeni, da moramo imeti finančno situacijo do marca rešeno,« pravi Magdič.

Sedem odhodov

Kar se tiče samega igralskega kadra v prihodnje v Lendavi ne bo več Jožeta Benka, Marka Balažica, Roka Buzetija, Tomaža Murka, Aleša Čeha, Petra Gerenčerja in Konstantina Vassiljeva, ki je pred prestopom v italijanskega prvoligaša. Estonski reprezentant se prav iz tega razloga ni udeležil današnjega zbora, saj trenutno potekajo zadnji razgovori, prestop pa bi moral biti izpeljan do srede. Nafta bo iz naslova prestopa prejela le del sredstev, saj je igralca večinoma plačeval sponzor, ki bo tudi prejel večino odškodnine. Željo po odhodu sta izrazila še Jernej Repina, kar je že blizu dogovora, in Matic Maruško, čigar usoda bo znana v prihodnjih dneh.

Novinci med igralci Jozič, Komljenovič in Prašnikar

Poleg igralcev, ki so se odločili vztrajati pri edinem pomurskem prvoligašu, so se pridružili tudi trije novinci. To so 26-letni vratar Nemanja Jozič, ki je v prvi ligi branil pri Rudarju in Labod Dravi, nazadnje pa je bil član tretjeligaša Livarja, 26-letni vezist Dejan Komljenovič, ki je v Sloveniji igral pri Mariboru in Rudarju, v tujini pa je nastopal za Ritzing (Avstrija), Kastoria (Grčija) in Lokomotiva Plovdiv (Bolgarija) in 23-letni napadalec Luka Prašnikar, ki je v prvi ligi igral za Primorje, Rudar in nazadnje pri Olimpiji. Igralski kader še ni dokončen, tako bosta tekom tedna v Lendavo prišla še dva 19-letna kadetska reprezentanta Rade Jovanovič in Miha Korošec iz Celja.

Trener Rob odslej tudi športni direktor

Novost je tudi to, da bo odslej trener Damir Rob brezplačno opravljal še funkcijo športnega direktorja, kar je v preteklosti delal Marjan Dominko. »Po tehtnem premisleku sem se odločil, da na pobudo upravnega odbora in predsednika kluba sprejmem to dvojno vlogo v tem prehodnem obdobju do konce sezone. Edini pogoj pri tem je bil, da za to ni nobenega nadomestila. Zahvaljujem se za zaupanje, delal bom vestno in po najboljših močeh,« je dejal Rob in v nadaljevanju predstavil plan priprav. Dogovorjenih je že tudi sedem prijateljskih tekem, prva bo že v nedeljo proti Čardi, igrali pa bodo še proti Međimurju, Tromejniku, Slaven Belupu, Odrancem in ZTE-ju. Generalka pred začetkom spomladanskega dela bo v soboto, 19. februarja proti Muri 05 v murskosoboški Fazaneriji.

Foto: Gregor Čiček

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. Milanista
      24.01.2011 ob 14:33 Milanista

      Končno, samo ka bo s tega je pitanje .. Ekipa lejko komot ostane v 1.ligi, samo ka je pa nedo izčrpavali na vsak način. Pomurje rabi prvoligaško moštvo, zato morejo tudi gospodarstveniki stopiti skupj.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. murazavedno
      24.01.2011 ob 20:57 murazavedno

      19.2 pa bitka vupan ka v ms! glavno ka gor dobite ! BGMS

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. okvals
      25.01.2011 ob 15:16 okvals

      murazavedno: Ne želi si srečanja z naftinimi navijači..)))povezani so z violami pa tudi z navijači ZTE..ki so vam že enkrat v M.Soboti nakazali nekatere smernice..samo je policija vmes posegla.. Sicer pa po čakajmo na tekmo, pa se takrat bereva.. l.p.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. prekmurjerepublika
      26.01.2011 ob 10:01 prekmurjerepublika

      ka si ti nore keri komentar:) naftini navijači so povezani z violami pa navijači ZTE. pa kera navijaška skupina pa se poveže z nekšime kao rivalame?? no Zte so tak nej vaši rivali, ka ste tak si po vrsti mađari:) vsi pa znamo ka si ne vuplete ite z BG brez pomoči navijačov ZTE!! pičke ste, sploj nemo več tu nika komentero!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.