https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Brejc: Tema diplomske naloge študentke FDV o pomenih bureka ne sodi na univerzo

04.02.2011 ob 1:08  

Dolgoletni profesor na ljubljanski Fakulteti za upravo in mentor številnih diplomskih nalog dr. Miha Brejc je kritičen do teme diplomske naloge, ki je v zadnjih tednih v javnosti sprožila precej polemik. 

Po mnenju Brejca je naslov diplomske naloge študentke Fakultete za družbene vede (FDV), ki je diplomirala na temo Pomeni bureka v Sloveniji, nenavaden. "V naslovu je beseda "pomeni", torej "pomen" v množini, kar je po mojem mnenju napačno," je za Pomurec.com povedal Brejc. 

Brejc: Tema je primerna za kuharsko ali turistično šolo 

Brejc, sicer tudi nekdanji vodja varnostno-informativne službe in nekdanji evropski poslanec, meni, da omenjena  tema diplomske naloge ne sodi na univerzo. "Če pa se nekdo sprašuje, kakšen je pomen bureka v Sloveniji, je to tema za kakšno turistično ali kuharsko šolo, težko pa si predstavljam, da ima burek kakšno sociološko, politološko ali komunikološko dimenzijo. Vsekakor pa taka tema ne sodi na univerzo," meni Brejc.

Naloge sicer ni bral, a dodaja: "Nisem vedel, da imajo na FDV mentorja, ki je habilitiran za področje prehrane."

Priporočamo tudi:

- Kakšen pomen ima diplomska naloga študentke FDV o pomenih bureka v Sloveniji?

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. Sobocan
      04.02.2011 ob 9:04 Sobocan

      Tu njemi dam celo prav, ta diplomska je kar nekaj.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. peroksidna
      04.02.2011 ob 9:25 peroksidna

      Jaz sem zadnjič, ko se je tema bureka pojavila na portalu, malo pobrskala po internetu in sem našla še nekaj zanimivih naslovov diplomskih nalog. Naj izpostavim eno prekmursko z naslovom ZAZNAVANJE KAKOVOSTI STORITEV NA PODROČJU ŠOLANJA PSOV. Gre za diplomsko nalogo na EPF v Mariboru, na univerzitetnem programu študijske smeri Denar in finance. Avtor tega umotvora je neki Bojan Petrijan iz Kupšinec. Kaj pravi Brejc na to?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. pravnik
      04.02.2011 ob 13:16 pravnik

      To te buje kakšna tema.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.