https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POM-TURE

Bali - razvajanje čutov na otoku bogov

Bali, Indonezija, 10.2.2011  

Skoraj štiri milijonski otok, zavzema posebno mesto med indonezijskimi otoki. Za razliko od preostale Indonezije, kjer prevladuje islam, je tukaj najbolj razširjen hinduizem. Ravno hinduizem daje otoku svojo privlačnost. Kljub temu, da vam bodo nekateri odsvetovali Bali – ker , da je preveč  "turističen", ga obiščite.

Tudi sam sem bil skeptičen, a me je otok pozitivno presentil.  Na jugu v Kuti je res poplava turistov in hotelskih kompleksov, a preostali del otoka vam pokaže Bali v pravi luči. Z vulkani, palmamami in riževi polji razbrazdan otok vas preseneti na vsakem koraku. Napotite se v Ubud, kako uro vožnje iz letališča in razvajajte svoje čute. Hotelčki posejani med riževimi polji, templji, ki se dvigajo ob vulkanskih jezerih, izjemna pokrajina in ljudje. 

 

"Turistična" Kuta vam omogoči , da se spoznate z deskanjem na vodi. Najemite skuter ali avto in odkrivajte skrite kotičke rajskega Balija. Najugodnejše so ponavadi letalske vozovnice do Denpasarja ali Jakarte. Za približno 600 evrov lahko kupite povratno vozovnico iz večjih evropskih letališč. Vizum za vstop v državo  dobite na letališču.

 

Riževe terase na vsakem koraku


 Templji se lepo zlivajo z okolico.

 

.

 Čaščenje bogov poteka zjutraj in zvečer. Na pragu vsakega doma prižgejo kadila.

 

Oči se bodo srečale z neverjetnimi odtenki zelene barve.

 

"Kecak" balijski ples je izjemno barvit in predvsem glasen.

 

Soba za 15 evrov

 

Podnebje omogoča uspevanje praktično vsake rastline.

 

Delo na riževih poljih

 

Praženje "Luwak kave". Kavo zaužijejo cibetovke in jo prebavijo. Iztrebke očistijo in pražijo. Kilogram kave stane 350 ameriških dolarjev.

 

Valovi v Kuti omogočajo deskanje tudi za začetnike.

------------------------------

Več fotografij v spodnji galeriji!

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. emma
      10.02.2011 ob 18:25 emma

      Lepo!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. Milanista
      11.02.2011 ob 17:21 Milanista

      Raj na zemlji ali mamo ga tudi doma, pa se niti ne zavedamo.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.