https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Več nočitev in kopalcev ter novi koncepti preživljanja počitnic v termah

Moravske Toplice, 05.08.2015 ob 16:15  

V današnjem srečanju z novinarji v Moravskih Toplicah je Igor Magdič, izvršni direktor Term 3000 Moravske Toplice, Zdravilišča Radenci in Term Lendava predstavil letošnjo turistično sezono ter naložbe in novosti, s čimer želijo izboljšati kakovost ponudbe in pritegniti še več gostov.

 

Za 5 odstotkov več nočitev kot lani

V termalnih središčih in zdravilišču Sava Turizma na Štajerskem in v Pomurju so v prvih sedmih mesecih letošnjega leta ustvarili skupno ca. 341 tisoč nočitev, kar je za dobrih 5 odstotkov več kot v istem obdobju lani. Največ nočitev ustvarijo domači gosti, od tujih pa prevladujejo gosti iz bivše Jugoslavije, Avstrije, Italije, Češke in preostale Vzhodne Evrope.

Povečan je tudi obisk v vseh petih vodnih parkih

V mesecu juliju so v Termah 3000 zabeležili kar 23 odstotno rast dnevnih kopalcev, v Termah Ptuj  56 odstotno rast, v Banovcih 26 odstotno rast, Zdravilišče Radenci beleži 9 odstotno rast, Terme Lendava pa 30 odstotno rast dnevnih kopalcev.

Vlagajo v izboljšanje energetske učinkovitosti, dvig kakovosti storitev in nove produkte

Sava Turizem je v letu 2012 oživila investicijski cikel in v treh letih investirala 12,2 milijona evrov, v letošnjem letu pa še dodatnih tri milijone evrov. Sprav so se lotili sanacijskih del, nato pa novih produktov.  

Vpeljujejo pa tudi nove koncepte preživljanja počitnic, ki so skladne z življenjskim slogom različni ciljnih skupin

Eden izmed njih je kulinarični produkt Jejmo bolje!, s katerim osveščajo goste o uravnoteženem, zdravem prehranjevanju v času dopustovanja in pozneje v domačem okolju. V Termah Ptuj so zasnovali program Be fot, v Radencih pa prilagojeno prehrano za zdravje srca. Novost letošnjega poletja  so prilagojeni jedilniki za najmlajše goste, ki jih razvijajo v sodelovanju s priznano nutricionistko Mojco Cepuš. S posebno marketinško kampanjo nagovarjajo družine, pare in seniorje k gibanju in zdravem prehranjevanju. Pripravili so široko paleto spremljevalnega dogajanja in aktivnosti v vodnih parkih in hotelih. Za otroke pa so pripravili zdrave in okusne jedilnike. Spodbujajo tudi vključevanje sezonske lokalne hrane ter odkrivanje lokalnega okolja in regije. Namige za dobro se imet so zbrali v zgibanki in na spletni strani www.nasvetzadobroseimet.si.

Ob koncu druženja pa so s pomočjo otrok predstavili še primere zdrave hrane.  

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.08.2015 ob 23:05 gost gost

      Magdič,cejli život samo kijmleš ovin tan v Savi,zatou si tak dugo na položaji.....r.....k

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.08.2015 ob 23:29 gost-gost-gost gost

      To si pa zelo lepo povedal! Res je tako dalec v riti nekomu, da se mu niti noge ven ne vidijo!

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.08.2015 ob 7:20 turistica gost

      Z zaposlenimi pa delajo ko svija s kurbosom...Kot da se ne bi v šoli učili turizem smo ljudje...

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      06.08.2015 ob 8:57 gost

      Sem ravno par dni nazaj se pogovarjal z direktorco marketinga pri Sava d.o.o in sem jo vprašal naj mi našteje eno prednost katero imajo njihove terme in katere nima konkurenca...je kr tiho bla....

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      06.08.2015 ob 12:51 savčan gost

      zdaj že lejko zimske gume odavle za boljši izkupiček v zapufanem Sava Turizmu.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      08.08.2015 ob 12:00 savčan2 gost

      dragi sava turizem na tvojo žalost ni zapufana

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      10.08.2015 ob 17:39 kodila gost

      Dragi savčan2, Sava je zapufana in to do grla. In spet se krade od Prekmurcev, da se ti dolgovi lahko poplačajo. Mi pa dihamo na škrge. Gume delat.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.