https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Povezovanje Pomurja z Univerzo v Mariboru za gospodarski, trajnostni in družbeno odgovorno razvoj regije

Murska Sobota, 12.08.2015 ob 7:00  

Včeraj so v prostorih murskosoboške mestne občine podpisali Sporazum o sodelovanju med Univerzo v Mariboru in MO Murska Sobota, na podlagi katerega bodo sodelovali na področju gospodarskega, trajnostnega in družbeno odgovornega razvoja regije ter Protokol o sodelovanju med Univerzo v Mariboru in Pomursko gospodarsko zbornico.

 

Rektor Univerze v Mariboru,  prof. dr. Igor Tičar in župan MO Murska Sobota, dr. Aleksander Jevšek sta podpisala Sporazum o sodelovanju med Univerzo v Mariboru in MO Murska Sobota. Rektor in direktor Pomurske gospodarske zbornice, Robert Grah pa sta podpisala še Protokol o sodelovanju med Univerzo v Mariboru in Pomursko gospodarsko zbornico.

Dr. Mitja Slavinec, v.d. dekana Univerze v Mariboru, predsednik PAZU in murskosoboški mestni svetnik, ki je ob tej priložnosti vodil novinarsko konferenco, je povedal, da si je rektor Tičar skupaj z doc. dr. Lučko Lorber, prorektorico za razvoj kakovosti in Teodorjem Lorenčičem, glavnim tajnikom Univerze v Mariboru na današnjem delovnem obisku ogledal najprej Raziskovalno izobraževalno središče Dvorec  Rakičan, kjer se izvaja edini redni visokošolski študijski program v Pomurju. Po podpisu pogodbe pa si bodo ogledali še podjetje Roto, kot primer dobre prakse, ki s svojim razvojnim inštitutom prav tako sodeluje z mariborsko univerzo pri več projektih.

Rektor je povedal, da se mariborska univeza zaveda svojih korenin. Pomurje je po njegovih besedah na visokošolskem nivoju pozabljeno. Vendar pa naj bi bila po njegovih besedah prihodnost na tem področju svetlejša, predvsem na področju turizma, agroživilstva in novih virov energije.

Mag. Robert Celec iz RIS Dvorca Rakičan je poudaril pomen visokošolskega študija »Management v agroživilstvu in razvoj podeželja«, ki se izvaja v Rakičanu in je izredno pomemben za celotno Pomursko regijo.

Robert Grah iz Pomurske gospodarske zbornice pa je poudaril, da z mariborsko univerzo sodelujejo že sedaj. Razvojni projekti znotraj pomurskih podjetij so po njegovih besedah povezani s kadrovsko podporo mariborske univerze in izpostavil 40-raziskovalnih skupin. Sodelovanje želijo še okrepiti, tudi zaradi večjih možnosti črpanja sredstev.

Župan Jevšek je povedal, si se trudijo pritegniti nove investitorje. MO Murska Sobota bo s podpisanim sporazumom pripravila nabor projektov, preko katerih bo  v sodelovanju z mariborsko univerzo postopoma uresničevala strategijo trajnostnega urbanega in družbeno odgovornega razvoja mesta. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.08.2015 ob 17:18 GOST gost

      Kot vedno bla,bla,bla, od tega pa nič.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.