https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Pomurec.com na obisku podjetja Murska Transport: v začetku so imeli le en kamion, danes zaposlujejo 22 ljudi

05.10.2015 ob 9:06  

V okviru projekta Pomurske novice smo obiskali murskosoboško transportno-logistično podjetje. V živo smo se javljali s kratkimi zapisi, sedaj pa si lahko preberete povzetek našega obiska. 


Zgodba podjetja se je začela, ko se je Branko Cipot odločil za samostojno pot brez lastnega voznega parka (kamionov). Čez čas je nastala potreba po lastnih kamionih. G. Cipot je začel nato razvijati prevoze pretežno po Sloveniji, potem še po Avstriji in južni Nemčiji. V začetku se je bilo potrebno prilagajati na razmere na tržišču, saj je jugoslovanski trg praktično čez noč ugasnil. Zato se je bilo potrebno preusmeriti na zahod.

Šef podjetja Branko Cipot

Velik vpliv na njihov razvoj je imela tudi železnica. Preko nje je bil v Mursko Soboto pripeljan tovor iz celotne Slovenije in sosednjih držav, njihovo podjetje pa je skrbelo za razvoz le-tega po celotnem Pomurju. »Spominjam se začetkov, ko nismo imeli na voljo telefonov. Enostavno jih nisi mogel dobiti. To je bil za nas precejšen problem pri poslovanju,« pove šef Branko Cipot. »Morali smo se znajti. Šel sem na pošto in tam urejal stvari.«

Sprva en lasten kamion, danes 14

Z razvojem lastnega voznega parka so začeli leta 1990. Imeli so en kamion, vse do danes, ko jih imajo na voljo 14. Skupaj s kooperanti imajo na voljo 25 kamionov. Sprva so imeli nekaj težav s prostorsko stisko, ko ni bilo na voljo dovolj parkirišč. Leta 2000 so v Murski Soboti izgradili lastne prostore, pisarne ter parkirišče za tovorna vozila, prenočišča in restavracijo (poslovni objekt zraven BTC-ja) ...

V njihovem poslovnem kompleksu med drugim domujejo podjetja, kot so JYSK, Deichmann, Kik. Zaradi velikega povpraševanja tujih trgovskih podjetij so začeli z izgradnjo trgovskega centra zraven obstoječe lokacije, ki je bil dokončan leta 2006.

Zaposlujejo 22 ljudi

Njihov trgi na področju transporta so danes pretežno Slovenija, Avstrija in južna Nemčija ...

Sin Andrej Cipot nadaljuje družinsko prisotnost v podjetju, sledila mu bo še sestra.

V organizacijskem smislu delujejo kot družinsko podjetje, pod njihovim okriljem so tri podjetja: Murska transport (transport blaga, trgovski prostori), Frbejzar (skladiščenje, logistika) ter Caneks (transport, klasični prevozi). To, da so družinsko podjetje, je po mnenju našega sogovornika prednost. Stvari ostanejo doma, več je samoiniciativnosti ...

V vseh treh podjetij zaposlujejo 22 ljudi. V naslednjem letu bodo predvidoma zaposlili še eno dodatno osebo na področju logistike ...

Pri izbiri kadra gledajo na samoiniciativnost, znanje ter hitro prilagodljivost. Za uspešno delo so bili letos tudi nominirani med 100 podjetij v projektu Dravsko-pomurska Gazela, ki izbira najhitreje rastoča podjetja. Zasedli so 87. mesto.

Avstrija in Nemčija cenita zanesljivost

Kar se tiče poslovanja s tujimi poslovnimi partnerji, Andrej Cipot izpostavlja močno konkurenco. »V tujini je na področju transporta zaradi tega težko dobiti posel, na področju držav bivšega vzhodnega bloka prihaja do dumpinških cen. V Avstriji in Nemčiji pa največ šteje zanesljivost in točnost.« Dodaja, da se je pri iskanju novih poslov potrebno prilagajati naročnikom.

Njihovi načrti v prihodnosti so še naprej kvalitetno servisirati dosedanje poslovne partnerje, želijo obnoviti vozni park in dopolnjevati cestni transport z logistiko.

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.10.2015 ob 10:42 gost1 gost

      Kaj pa to, da so plače kot tudi osnove na pogodbah šoferjev in najverjetneje tudi ostalih delavcev daleč pod povprečjem?

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.10.2015 ob 17:37 Sosed gost

      Ma kake place, lahko si srecen da sploh imas delo. Zivel Kapitalizem!!!!!

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.10.2015 ob 18:26 gost

      plače dobre

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      23.10.2015 ob 9:28 gost

      PRIMERJATI JE POTREBNO LE NJEGOVO PREMOŽENJE IN ZASLUŽEK ZADNJIH 20 LET. VEČ JEZAPIL, KOT ZASLUŽIL. SPOSOBEN NI KAJ.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.10.2015 ob 19:00 gost

        Glavno je, da imajo delavci redno in točno na rok plače, regrese in božičnico, kar je danes že redkost, vse ostalo pa se nikogar ne tiče.

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      23.10.2015 ob 19:08 gost

      Če osebe ne poznaš, raje ne komentiraj! Takšnih dobrih delodajalcev je malo in si jih lahko samo želiš!!!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      04.11.2015 ob 6:19 gost

      Moglo bi biti več takšnih firm v soboti. Vej pa nega več nika poštenoga.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      09.11.2015 ob 20:14 simonči gost

      ka pa megras

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.