https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

FOTO: Seja murskosoboškega mestnega sveta v znamenju daljinskega ogrevanja, sveta zavoda MIKK ter širjenja podjetij Hofer, Roto in GMT

Murska Sobota, 27.11.2015 ob 9:30  

Včeraj je potekala osma seja mestnega sveta MO Murska Sobota.

 

Hofer, Roto in GMT se bodo širili

Murskosoboški mestni svetniki so se v drugi obravnavi seznanili s predlogom odloka o občinskem podrobnem prostorskem načrtu za trgovino Hofer ob Kroški ulici, za gospodarsko cono v Černelavcih ter spremembah in dopolnitvah Odloka o sprejetju zazidalnega načrta za proizvodno - servisno cono »Noršinska« (skladiščno-logistični center).

V prvem primeru želi investitor (Hofer) k osnovnemu trgovskemu objektu, za katerega ima že gradbeno dovoljenje, zgraditi dodatne trgovske prostore. V drugem primeru želi investitor (Roto group) za potrebe širitve in razvoja obstoječe gospodarske dejavnosti dograditi k že obstoječemu kompleksu podjetja več industrijskih stavb in stavb, ki bodo služijo kot pokrita skladišča s pripadajočimi površinami. Podjetje GMT d.o.o.pa želi na Noršinski ulici postaviti večji skladiščni objekt.

Sprejeti so bili trije odloki

Mestni svetniki so v drugi obravnavi sprejeli in potrdili več odlokov in sicer odlok o načinu opravljanja lokalne gospodarske javne službe oskrbe s pitno vodo, odlok o načinu opravljanja lokalne gospodarske javne službe urejanja in čiščenja javnih površin v MO Murska Sobota in odlok o načinu opravljanja rednega vzdrževanja občinskih javnih cest in drugih prometnih površin v MO Murska Sobota.

O zmanjšanju števila članov sveta zavoda MIKK

Podan je bil tudi predlog, da se število članov sveta zavoda MIKK zmanjša iz poprej devet na zdaj pet. V zadnjem času se namreč poraja problem nesklepčnosti, zaradi česar prihaja do motenj pri delovanju zavoda. Z manjšim številom članov se bo lažje zagotavljala sklepčnost in delovanje sveta zavoda. V svet zavoda bi bil imenovan predstavnik KPŠ, ne pa tudi Dijaške zveze, o čemer so svetniki podali več mnenj in na koncu predvideno drugo obravnavo prenesli na eno izmed naslednjih sej ter bodo zadevo še dodatno proučili.       

Rebalans, pridobitev poslovnega deleža v družbi Saubermacher-Komunala d.o.o. in oskrba s pitno vodo ter zlate štipendije

V skrajšanem postopku so sprejeli rebalans proračuna MO Murska Sobota za leto 2015 ter sprejeli sklep o pridobitvi poslovnega deleža v družbi Saubermacher-Komunala d.o.o.

Seznanili so se še s predlogom sklepa o določitvi izvajalca gospodarske javne službe oskrbe s pitno vodo v MO Murska Sobota. Javnega podjetja Vodovod sistema B s 1.1.2016 začne izvajati gospodarsko javno službo oskrbe s pitno vodo na oskrbovalnih območjih. Mestnim svetnikom je to tematiko predstavil Danijel Kalamar, direktor Javnega podjetja Vodovod sistema B.

Financiranje zlatih štipendij za šolsko leto 2015/2016, za katerega je bilo predvidenih deset odstotkov manj sredstev kot leto poprej, odbor za družbene dejavnosti ni podprl, zato so mestni svetniki izglasovali, da se še naprej nameni enak znesek kot prej, to je 210 tisoč evrov in ne sprava predlaganih 189 tisoč evrov.

Največ razprav je bila deležna širitev toplovodnega omrežja sistema daljinskega ogrevanja

Projekt naj bi reševal problem dotrajanosti in zastarelosti kotlovnic  v centru mesta in zmanjševal obremenitve s PM 10 delci. Mestni svetniki so se spraševali kako je sedaj z geotermijo, o kateri je bilo pred leti veliko slišati in je obljubljala precej cenejše, če že ne brezplačno ogrevanje. Slišati je bilo, da je glede geotermije prej šlo za politični projekt, ki sedaj postaja ekonomski projekt. Vendar bi bilo potrebno pod sedanjimi pogoji (koncesije) v geotermijo še precej vložiti, po drugi strani pa je geotermalna voda na voljo v omejenih količinah, prioriteta države je, da jo prvo da v turistične namene in šele nato za druge namene.

Na koncu so obravnavali še kadrovske zadeve. Mestni svetniki so podali pozitivno mnenje h kandidaturi za direktorja Ljudske univerze Dejanu Dravcu in Danijelu Petkoviču, vendar je sledji od kandidature odstopil. V svet zavoda Pokrajinske in študijske knjižnice pa so bili imenovani Marko Polanšček, Martina Luteršmit, mag. Brigita Perhavec, Lea Friškič in Suzana Pregelj.

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.11.2015 ob 13:54 sobočanec gost

      SDS je v knjižnico predlago Martino Luteršmit, končno en pameten predlog tej stranke. Ka ne do same šlosere predlagali

      33 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.11.2015 ob 19:24 Boki gost

      Kalamar de drago vodou odavo. Omrežnine do našpanane ... rijvo de vse na občine ... "občine do lejko subvencionerale" ... ali puna lastna cena je izvirni problem ... G. Voutek z lokalnih novin pa je njegof "pajdaš", keri pijše tak lejpe "šenki" reklame za vodovod sistema B .... Uaj, kak je lepou :)

      23 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.11.2015 ob 19:38 MOMS gost

      SOBOČANCI lajk! https://www.facebook.com/Murska-Sobota-moje-mesto-432430030142106/?ref=hl

      36 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      27.11.2015 ob 21:03 Cenzura gost

      Če že brišeš komentare v zvezi z nakazilon zavodu julius, bi pa mogoče odgovoril zakoj je bilo nakazano gostilni Gaj 9.266,99 Eur. ;-)

      4 30 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      30.11.2015 ob 13:02 gost

      čakamo na članek o tun http://www.vecer.com/clanek/201511266161376. Što de plačo oškodnino, iz čidih pejnez in što de odgovarjo za protizakonita dejanja? Svet zavoda: boute kakšno povedali na to temo? Verjetno nej, ker je Celec vaš, povezan... Samo narode se pomale trga od vašoga povezovanja za njihove pojneze in do vas nesli s funkcij

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.