https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

S pripravami štartajo tudi igralke ŽNK Teleing Pomurje Beltinci

20.1.2016  

S pripravami na nadaljevanje zelo uspešne sezone, so včeraj štartale tudi igralke ŽNK TELEING Pomurje Beltinci, ki so se zbrale na prvem uradnem treningu v Športni dvorani Ekonomske šole v Murski Soboti.


Na vidiku nekaj sprememb

V zimskem prestopnem roku je tudi v članski vrsti ŽNK TELEING Pomurje Beltinci prišlo do kar nekaj sprememb. Potem ko so že v jesenskem delu klub zapustile Dejana Boškan, Valentina Lefort in Danka Podovac, si v zimskem prestopnem roku nove sredine poizkušajo poiskati Dominika Čonč, Ljiljana Gardijan in Biljana Bradić, vendar pa za slednje še zmeraj obstaja možnost, da bodo kariero nadaljevale v Beltincih.

Je pa bilo na včerajšnjem uvodnem treningu moč opazili tudi dva nova obraza, saj z beltinskimi igralkami trenirata tudi makedonski reprezentantki, petindvajsetletna Natalia Naumoff in prva makedonska vratarka, štiriindvajsetletna Viktorija Doneva, ki se bosta pomurski ekipi pridružili v primeru, da bo z njihovo kvaliteto zadovoljno tudi strokovno vodstvo na čelu z prvim trenerjem Bojanom Jančarjem.

Iz Maribora se v matični klub vračajo tudi posojene igralke, Sara Belcl, Kaja in Mihaela Horvat, Nika Nemec, Titan Staša, Kozar Urška in Jelen Melani. Tako bo imel na treningih Bojan Jančar na kar zavidljivo število kvalitetnih igralk, ki bodo v spomladanskem delu prvenstva napadale nova naslova državnih in pokalnih prvakinj. Priprave na nove lovorike in seveda glavni cilj letošnje sezone, kvalifikacije za uvrstitev v žensko Ligo prvakinj, bodo pomurske igralke opravile kar na športnih igriščih v Beltincih in Murski Soboti, dogovorjenih pa je tudi že nekaj prijateljskih srečanj.

Kljub premoru počitka ni bilo

Kljub včerajšnjemu  uradnemu začetku priprav, pa igralke ŽNK TELEING Pomurje Beltinci tudi do sedaj niso mirovale. Članice, ki so se jim pridružile nekatere igralke ekipe U17, namreč že od začetka meseca decembra sodelujejo na 3.JAKO Frauenfutsalcup-u, ki ga, v sodelovanju z JAKO Living Sports,  organizira Futsal Austria in poteka v Avstriji ter Sloveniji. Po odigranih petih turnirjih, od šestih, zaseda ekipa ŽNK TELING Pomurje Beltinci prvo mesto (94. točke), na drugem mestu je ekipa ŽNK Maribor (90. točk), tretje mesto pa zasedajo igralke avstrijske ekipa Murexin Allstar (44. točk). Finalni turnir 3. JAKO Supercup-a, bo odigran 30.1.2016, v avstrijskem Fohnsdoru v bližini Zeltvega in bo odločal o skupni zmagi, ki prinaša lepo denarno nagrado.

Prav tako so se članice, igralke U17 in U15 udeležile močnega mednarodnega turnirja AGRAM 2016, ki ga je v Zagrebu organiziral ŽNK AGRAM.  Članice, ki so branile lanskoletno prvo mesto, so morale v finalu letošnjega turnirja AGRAM 2016 priznati premoč igralkam ŽFK Sarajevo, igralke U17 pa so se od tekmovanje poslovile že v četrtfinalu. So pa zato toliko bolj presenetile mlade igralke U15, ki so v finalnem srečanju letošnjega turnirja AGRAM, s 3:2, premagale ekipo graškega SK Sturm. Dva zadetka v finalnem srečanju je dosegla Nina Kajzba, enega pa je prispevala prva igralka turnirja Luana Zajmi. Kot zanimivost naj zapišemo, da so na turnirju, poleg že omenjenih, sodelovale tudi mlade igralke madžarskega Frencvarosa, srbske Crvene Zvezde in Vojvodine, hrvaških klubov Rijeke, Zagreba, domačega Agrama in slovenske ekipe Extrema, Maribora in Ptuja.

Tudi ŽNK prejela donacijo v obliki dresov

So pa bile tudi beltinske igralke, tako kot številni drugi pomurski in tudi slovenski športni kolektivi, deležne donacije podjetja KiK Textilien, ki je mladim igralkam doniral tri garniture dresov. Donacijo je v imenu podjetja KiK Textilien, predal generalni vodje prodaje gospod Ante Rimac, podelitvi, ki je potekala v dvorani Gradu v Beltincih, pa je prisostvovala tudi predstavnica PlasmaN grupe iz Zagreba, Nataša Đuričić. Donatorsko pogodbo je v imenu ŽNK TELEING Pomurje Beltinci podpisal direktor kluba gospod Štefan Kozic, ki se je donatorjem, v imenu vseh igralk za prejete drese tudi zahvalil.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.01.2016 ob 9:53 www.24ur-nogomet.com gost

      Same pohvale za delo v ŽNK Pomurje. Vse navijače, trenerje in starše vabimo tudi na www.24ur-nogomet.com, ker dnevno objavljajmo teme za starše, trenerje in vse povezane z nogometom.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.01.2016 ob 12:26 gost

      Škoda časa,brez komentarjev,lepo se družite in bodite tiho,to nezanima nikogar,sodeč po komentarjih

      2 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.01.2016 ob 12:35 gost

      Tebe ze nekaj boli če tukaj bedaste komentarje pišeš!

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.