https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Oskarji: Slavili Leonardo DiCaprio, Brie Larson in film V žarišču, največ kipcev pobral Pobesneli Maks

29.02.2016 ob 8:20  

Sinoči je v Los Anglesu potekala že 88. podelitev filmskih nagrad. Oskarja za njboljši film si je letos zaslužil film o spolnih zlorabah duhovnikov v Bostonu Spotlightu – V žarišču, nagrad za naboljše glavne vloge pa sta se razveselila Leonardo DiCaprio in Brie Larson. Največ, kar šest, pozlačenih kipcev je prejel film Pobeseneli Maks: Cesta besa.


Izrazitega favorita med nominiranci za najboljši film letos sicer ni bilo, kljub temu, da je imel največ nominacij (12) film Alejandra Inarrituja Povratnik, ki so mu na podelitvi dodelili tri nagrade: za režijo, fotografijo in glavno moško vlogo. Te se je razveselil Leonardo DiCaprio za vlogo ameriškega lovca na krzna.

Najboljši film, ki je na velikem platnu zaobjel zgodbo o novinarjih časopisa Boston Globe, ki razkrivajo zlorabe katoliških duhovnikov, je prejela še oskarja izvirni scenarij, Pobesneli Maks pa je pobral kar šest oskarjev: za kostume, scenografijo, masko, montažo slike in montažo tona ter mešanje tona.

Brie Larson je filmu Soba prinesla oskarja za glavno žensko vlogo, Velika poteza je osvojila oskarja za prirejeni scenarij, oskarja za stransko moško vlogo je osvojil Mark Rylance v filmu Most vohunov, Alicia Vikander pa je kot najboljša stranska igralka prinesla oskarja filmu Dansko dekle.

Foto: www.eonline.com

Med tujejezičnimi filmi je bil za najboljšega razglašen film o holokavstu Savlov sin. Film Quentina Tarantina Podlih osem ni ostal praznik rok, saj mu je Ennio Morricone zagotovil oskarja za izvirno glasbo. Film o Jamesu Bondu Spectre je dobil oskarja za izvirno pesem, oskarja za posebne učinke pa je pobral Ex Machina in s tem v tej katogoriji premagal Pobesnelega Maksa in Vojno zvezd.

Najboljši celovečerni animirani film na letošnjih Oskarjih je Vrvež v moji glavi, najboljši celovečerni dokumentarec pa je postal film Amy.

Ameriška akademija filmskih umetnosti in znanosti je bila letos po objavi nominacij podvržena strogim kritikam, da med nominiranci v igralskih kategorijah ni bilo temnopoltega igralca ali igralke, zaradi česar so podelitev bojkotirala nekatera slavna imena, kot sta igralec Will Smith in režiser Spike Lee. Organizatorji so na krtike odgovorili s temnopoltim komikom Chrisom Rockom, ki je vodil podelitev. So se pa tudi na odru v večjem številu kot ponavadi pojavili temnopolti podeljevalci nagrad, med njimi tudi Morganom Freemanom, ki je podelil nagrado za najboljši film.

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.02.2016 ob 10:44 smrkci gost

      Slovenskim politikom bi morali tudi dati oskarja,kako ljudi pripeljati do revščine saj si ga pa zaslužijo.pridite k meni politiki in vam ga bom dal z veliki veselje,ta je narejen iz polskega wc.

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.02.2016 ob 11:01 kristopolus ferdinand gost

      naši politiki si ga pa res zaslužijo, to pa zaradi vrhunskih dosežkov na področju zapiranja tovarn oziroma neplačevanja prispevkov v državnih firmah, so edini znani po takem dosežku v obljubljeni koloniji, ki se ji reče Evropa. Včasih so kolonije bile po drugih celinah, sedaj se ustanavlj velika na našem evropskem teritoriju, pridite in boste našli, trkajte in se vam bo odprlo. Če seveda pol Evropejcev ne ostane prej brez glave. Živela Evropa, živela lady Merkl

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      29.02.2016 ob 13:16 gost

      gost - kristopolus ferdinand | 29.02.2016 ob 11:01, kak si prizadeti, jezoš jezoš.... tvoje doma more biti redno sran ka so s tebov v rodi.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.