https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Zbirni center za ločeno zbiranje frakcij na novi lokaciji na Obrtni ulici v Murski Soboti

Murska Sobota, 01.03.2016 ob 12:00  

Saubermacher-Komunala Murska Sobota je z današnjim dnem zaprl zbirni center za ločeno zbiranje frakcij na Kopališki ulici 2 v Murski Soboti in ga odprl na novi lokaciji na Obrtni ulici 40 v Murski Soboti (pri nekdanjem Merkurju, ob novi samopostrežni avtopralnici). Zbirni center na novi lokaciji sta simbolično odprla župan MO Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek in direktor podjetja Saubermacher-Komunala Murska Sobota Drago Dervarič. Po besedah župana Jevška je nova lokacija začasna, saj si prizadevajo za vzpostavitev sodobnega zbirnega centra. Dervarič pa je med drugim poudaril, da je bila Murska Sobota prva v Sloveniji, ki je začela ločeno zbirati odpadke.

 

Na novi lokaciji bodo povzročitelje odpadkov identificirali s črtno kodo. Ob prihodu v zbirni center vas bodo identificirali s črtno kodo, ki je odtisnjena na odrezku položnice. Z odrezka zadnjega računa bo skrbnik zbirnega centra odčital črtno kodo in preveril, če je gospodinjstvo vključeno v organizirano zbiranje odpadkov in s tem upravičeno do uporabe zbirnega centra. 

Ločeno zbrane frakcije lahko pripeljete od ponedeljka do petka med 9.00 in 18.00 ter v soboto med 8.00 in 14.00.Ob nedeljah in praznikih je zbirni center zaprt. Oddaja odpadkov je vključena v mesečno ceno zbiranja komunalnih odpadkov.

Kaj sodi v zbirni center?

V zbirni center lahko pripeljete:

- papir in lepenke vseh vrst in velikosti, vključno z odpadno embalažo iz papirja in lepenke,

- steklo vseh velikosti in oblik, vključno z odpadno embalažo iz stekla,

- plastiko, vključno z odpadno embalažo iz plastike ali sestavljenih materialov,

- odpadke iz kovin, vključno z odpadno embalažo iz kovin,

- les, vključno z odpadno embalažo iz lesa,

- oblačila,

- tekstil,

- jedilno olje in maščobe, barve, črnila, lepila in smole, ki ne vsebujejo nevarnih snovi,

- detergente, ki ne vsebujejo nevarnih snovi,

- baterije in akumulatorje, ki niso razvrščeni v skupine 16 06 01, 16 06 02 ali 16 06 03 v klasifikacijskem seznamu odpadkov, določenem v predpisu o ravnanju z odpadki,

- električno in elektronsko opremo, ki ne vsebuje nevarnih snovi,

- kosovne odpadke,

- odpadna zdravila in izrabljene avtomobilske pnevmatike (max. 4 kose letno na gospodinjstvo).

Več fotografij v spodnji fotogaleriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.