https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Jevšek: V objektu nekdanje srednje ekonomske šole v centru Murske Sobote ne bodo nastanjeni azilanti

Murska Sobota, 02.03.2016 ob 13:15  

Pred dnevi je v javnosti povzročila precej razburjenja novica, da bo vlada ob povečanem številu prosilcev za azil le te namestila tudi v objekt stare ekonomske šole v Murski Soboti. Ko je zatem ministrstvo za notranje zadeve objavilo posodobljen seznam lokacij za nastanitev migrantov in prosilcev za azil, nekdanje ekonomske šole v Murski Soboti sicer ni bilo na njem. Ker je tematiko povzročila precej razburjenja, je na včerajšnji seji murskosoboškega mestnega sveta o tej tematiki spregovoril tudi župan MO Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek, ki je mestne svetnike ter občane in občanke pomiril, saj na to ne bodo pristali.

 

»Ta novica je v medijih povzročila veliko razburjenja glede na to v kakšni situaciji se trenutno nahaja Evropa in tudi Slovenija. Strah ljudi in negotovost povsem razumem. Takoj sem reagiral in podal pojasnilo, da to kar je bilo zapisano v medijih ne drži«, je pojasnil Jevšek.

Jevšek je še povedal: »Res je, da je v drugi polovici lanskega leta vlada izdala dokument v katerem je navedena med drugimi lokacijami tudi Srednja ekonomska šola, ki se omenjena kot objekt, ki je v lasti vlade. Takrat je bilo postavljeno vprašanje občinski vladi oziroma meni kot županu, da se odpredelimo do tega objekta. Vladi smo takoj odgovorili, da je ta objekt neprimeren zaradi dveh razlogov: ker je v zelo slabem stanju (odpada omet, ni vodovoda, elektrike in kurjave), poleg tega pa je v centru mesta. Od takrat naprej nas iz vlade ni nihče kontaktiral oziroma nihče od pristojnih, ki se ukvarjajo s to tematiko. To je vse kar lahko povem ter pomirim občane in občanke, da naj ne skrbijo, naj se ne bojijo, ker na to, da imamo v mestu azilante, ne bomo pristali, ker je to neprimeren prostor«.

Če bo do tega prišlo, pa pravi, da se bodo pogovarjali skupno, kje bi lahko bili nastanjeni. »Kljub temu se moramo zavedati, da je Slovenija del globalnega procesa v katerem se soočamo z begunsko problematiko«, je še dodal Jevšek, ki pravi da, če bo potrebno bo takoj sklical mestni svet. »Kadarkoli se bo kdorkoli pogovarjal z mano o vprašanju povezanem z azilanti ali begunci, bom takoj sklical občinski svet in se bomo o tem odločali tam. Sam ne bom sprejemal nobenih odločitev, ker je to tako pomembno vprašanje, da se moramo o tem pogovoriti, razpravljati in sprejemati skupne odločitve«.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.