https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Minister Počivalšek prisluhnil Horvatu: rok za oddajo ponudb Pomurskega zakona podaljšan

02.04.2016 ob 8:14  

Rok za oddajo ponudb v okviru t.i. Pomurskega zakona je podaljšan za en teden.


Podpredsednik NSi in pomurski poslanec Državnega zbora Jožef Horvat je 24. marca 2016 na ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravka Počivalška naslovil protestno pismo, s katerim ga je opozoril na nerazumne roke pri 8. javnem razpisu po Zakonu o razvojni podpori pomurske regije. Poslanec NSi je ob protestu Pomurske gospodarske zbornice predlagal ministru Počivalšku podaljšanje omenjenih rokov.

V četrtkovem telefonskem pogovoru je minister Počivalšek poslancu NSi Jožefu Horvatu povedal, da bo rok za prejem ponudb podaljšan, in sicer z datuma 9. 4. 2016 na 15. 4. 2016. Horvat se je v imenu pomurskega gospodarstva zahvalil ministru Počivalšku.

Horvat pred dnevi: Roki so prekratki

Kot smo poročali pred dnevi, je Horvat v protestnem pismu ministru za gospodarski razvoj Zdravku Počivalšku napisal, da ocenjuje, da je rok za postavljanje vprašanj prekratek, še posebej zato, ker ni bilo organiziranega informativnega dne. Zaradi tega je ministru predlagal, da rok za postavljanje vprašanj podaljšajo vsaj do 9. aprila, rok za sprejem ponudb pa  do 23. aprila. Kot je ob tem dodal Horvat, bi bili tako spremenjeni roki gotovo sprejemljivejši za gospodarske subjekte, ki jim je razpis namenjen. Počivalšek sicer ni upošteval Horvatovega predlaganega datuma, kljub temu pa je rok za oddajo ponudb podaljšan za en teden.

V okviru razpisa je predvidenih 6 milijonov evrov, od tega polovica v letošnjem letu, polovica pa za prihodnje leto.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.