https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

FOTO: Člani Mladinskega pevskega zbora GFML zapeli in zaigrali na 2. koncertu v Ljutomeru

Ljutomer, 6.4.2016  

Člani Mladinskega pevskega zbora Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer so pripravili 2. Letni koncert z gosti v dvorani Doma kulture v Ljutomeru. Na koncertu se je predstavilo in nastopilo več kot 115 pevcev in glasbenikov.


Mladinski pevski zbor GFML deluje že šesto leto zapored in v njem poje skoraj sto članov. Vsako leto se jim pridruži še kakšen nov član. Pred tem so peli v manjših komornih zborih. Pojejo pesmi različnih žanrov od slovenskih ljudskih pesmi, umetnih in zabavnih, tuje zabavne, črnske duhovne in afriške pesmi, katerim dodajo plesno koreografijo ob spremljavi lastnih instrumentov.

Za začetek se je zbor predstavil s pesmima Vigredna in Slovenski kraj. Zatem je zapela zasedba Harmony, v kateri poje pet deklet ob spremljavi kitare. Skupaj prepevajo in igrajo že več kot eno leto. Za seboj imajo številne nastope na šoli in izven nje. Tokrat so se predstavili s skladbo Čas – skupine Dan D.

Mladinski pevski zbor GFML je sodeloval že na številnih prireditvah

Mladinski pevski zbor GFML je zapel že na številnih šolskih in občinskih prireditvah. Večkrat pa so zapeli tudi na svečani podelitvi spričeval dijakom GFML. Vsako leto se udeležijo Festivala otroških in mladinskih pevskih zborov okoliških štiri občin. Pred štirimi leti so zapeli s popularnim slovenskim pevcem Janom Plestenjakom na koncertu v Murski Soboti. Sodelovali pa so še na različnih prireditvah širom po Sloveniji in tudi v tujini. Lansko šolsko leto so pripravili prvi samostojni koncert. V nadaljevanju so se predstavili s skladbami Ena ptička priletela, Vsi so venci beili in Tri tičice.

Nastopila je tudi skupina ORFFEKI

Kot naslednja je nastopila skupina ORFFEKI. Slednja muzicira že šest let. Skupina je sestavljena iz dijakov  1. in 3. letnika predšolske vzgoje. Združuje jih veselje do glasbe in petja. Njihov repertoar je sestavljen iz otroških in tujih pesmi, klasičnih in popularnih skladb, za katere priredbe napišejo kar sami. Vsako leto se udeležijo tudi srečanja Orffovih skupin Slovenije – Orffomanije. Sodijo v sam vrh Orffovega ustvarjanja v Sloveniji.

 

Na koncertu so zaigrali Rusko ljudsko / prir. M. V. Horvat: Goluby vagon, s katero so se na 5. MEDNARODNEM FESTIVALU VESELI VETER v organizaciji Ruskega centra znanosti in kulture v Ljubljani uvrstili v finale. Skupaj z njimi je MPZ GFML ob klavirski spremljavi zapel pesmi Sončna ura in Nebotičnik.

Predstavila sta se sošolca Dominik Kontrec in Tadej Čeh

Sošolca Dominik Kontrec in Tadej Čeh skupaj igrata šele nekaj mesecev. Tadej igra kitaro že šesto leto, Dominik pa klavir tri leta. Ob ritmični spremljavi pevca Gašperja Luke so zaigrali skladbi Od višine se zvrti in Pepelka. Maja se člani pevskega zbora GFML odpravljajo na gostovanje na Češko, kjer se bodo predstavili na 3. Dnevih slovanske kulture. Na festivalu bodo predstavili slovansko glasbo, gledališče, poezijo, razstave, potekal bo filmski festival in različna predavanja.

V sklopu šole deluje še skupina The Flow

Na šoli GFML že tretje leto deluje tudi skupina The Flow. Skupino sestavljajo glasbeniki na klavirju, kitari, violini, violončelu in na bobnih ter dva vokala. Preigravajo vse od rocka, jazza, bluesa in popa. Njihova posebnost so avtorske pesmi Urške Subašič. Prestavili so se s skladbo Urške Subašič – Najino srce.

Sledil je še nastop Dominika Kontreca, pevskega zbora in skupine BSUG2, ki so predstavili skladbo El mismo sol.  Za uspešno delovanje glasbenikov in pevcev na GFML skrbijo profesorji glasbe in zborovodje Tatjana Rozmarič Poštrak, Mojca Vizjak Horvat in Daniel Berden. Člani MPZ GFML so zaključili koncert s skupno pesmijo Naj bo lep ta dan.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.