https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Že kmalu sejmišče v Gornji Radgoni spet odprto, prihaja 1. sejem Medical

06.04.2016 ob 10:00  

Pomurski sejem v sredini meseca aprila na sejemskem prostoru organizira 1. mednarodni sejem sodobne medicine MEDICAL. Sejem bo potekal od 14. do 16. aprila 2016 v Gornji Radgoni v sodelovanju z Združenjem proizvajalcev in distributerjev medicinskih pripomočkov SLO-MED in pod okriljem Ministrstva za zdravje.

Razstavni prostor bo obsegal 6.500 kvadratnih metrov, razstavljalo pa bo 100 razstavljalcev iz treh držav (Slovenija, Avstrija in Češka). Sejem bo odprt od 8.00 do 19.00, vstopnina pa bo znašala 5 evrov za odraslega (obiskovalci si jo lahko znižajo s posebnim kuponom z letaka, ki so jo prejela gospodinjstva.)

Poudarek bo na medicinskem tehnološkem napredku in novostih

Sejem bo povezal ponudnike medicinskega tehnološkega napredka, zdravnike, medicinsko osebje, društva bolnikov in vse, ki skrbijo za svoje zdravje in za zdravje sočloveka. Predstavljal bo sodobne načine odkrivanja, zdravljenja in lajšanja bolezni ter seznanjal z najboljšimi terapevtskimi praksami in dosežki. Ozaveščal bo o pravicah in možnostih, ki izhajajo iz obveznega, dopolnilnega in nadstandardnega zdravstvenega zavarovanja. Omogočal in vzpodbujal bo stik ter izmenjavo izkušenj razstavljavcev med bolniki in medicinskimi strokovnjaki. Širil bo načela sodobne in etične skrbi za zdravje in zastopal vsa področja takšne skrbi. Ponudil bo uporabne delavnice in zanimive strokovne posvete ter poskrbel za dobro počutje z izbrano in dietetično ponudbo jedi.

Foto: tvsrk-11.si

 Sejem bo nudil številne novosti in zanimivosti

Tako se bo na primer Splošna bolnišnica Murska Sobota na razstavnem prostoru predstavila s Simulacijskim centrom in izobraževanjem laične javnosti v nudenju začetnih postopkov oživljanja. Usposobljeni strokovnjaki bodo predstavili donorski program - darovanje organov in tkiv za potrebe transplantacije, zdravljenja s presaditvijo organov. Srednja zdravstvena šola Murska Sobota se bo predstavila z izobraževalnimi programi ter projekti v tujini, pod vodstvom mentorjev bodo dijaki opravljali preglede dojk na modelu, simulacije starosti, predstavili bodo film o prvi pomoči, ki so ga sami izdelali, obiskovalcem bodo merili vitalne znake, prikazovali bodo tehnike ličenja in manikure. Poleg že omenjenih, bodo v veliki meri sodelovali tudi Pomurske lekarne, Lekarne Ljubljana in Mariborske lekarne. V zdravem duhu sejma Medical bo tudi gostinska ponudba in sejemsko gostišče, ki bo ponujalo hrano in pijačo s sloganom »Izberimo zdravo«.

Obiskovalce čaka tudi bogat strokovni program

Pa omenimo le nekaj strokovnih dogodkov, ki bodo na sejmu Medical potekali: Problemska konferenca: »Kako vzgojiti zdravega otroka v svetu zaslonov?«, okrogla miza: »eZdravje - začetni izzivi in razvojne priložnosti«, predavanje: »Promocija zdravja na delovnem mestu«, predavanje: »Promocija zdravja na delovnem mestu«, predavanje: »Skrb za zdravje je dolžnost vsakega posameznika« in 2. Mednarodni kongres integrativne medicine Slovenije »Vsi za zdravje, zdravje za vse – celostni pogled na zdravje in znanstvena dognanja pri dopolnilnih metodah zdravljenja«. Seveda pa bo dogodkov v sklopu strokovnega programa še veliko več. Podrobneje si jih lahko ogledate na spletni strani Pomurskega sejma www.pomurski-sejem.si.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.