https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Slovesne maše ob 10. obletnici škofije v Murski Soboti so se udeležili številni slovenski cerkveni dostojanstveniki

Murska Sobota, 08.04.2016 ob 10:00  

Včeraj je v murskosoboški stolnici ob 10. obletnici ustanovitve Škofije Murska Sobota potekala slovesna sveta maša, ki so se je udeležili številni. Včeraj je namreč minilo natanko deset let odkar je tedanji papež Benedikt XVI. s posebno papeško bulo ustanovil Škofijo Murska Sobota, ki je bila nato slovesno razglašena 25. junija 2006.

 

Škofijska slovesnost, ki jo je pripravila  murskosoboška dekanija, je potekala na sam dan ustanovitve pred desetimi leti. Poleg predstavnikov vseh župnij v škofiji so se slovesnosti udeležili tudi številni pomembni cerkveni dostojanstveniki iz cele Slovenije. S sveto mašo so se za ta dar zahvalili Bogu in vsem tistim, ki ustvarjajo škofijsko občestvo. Slovesno somaševanje slovenskih škofov in duhovnikov je vodil murskosoboški ordinarij msgr. dr. Peter Štumpf.

Medtem ko škofija Murska Sobota praznuje desetletnico obstoja, pa stoji stolnica sv. Nikolaja v Murski Soboti že dobro stoletje, po župnijah naše škofije pa se zborajo verniki že par stoletij. Sled Metodovih korakov je na naših tleh opazna že več kot 1150 let.

Več fotografij v spodnji fotogaleriji...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. RobinHood
      09.04.2016 ob 20:53 RobinHood

      Pregledal sem vse slike. Manjkajo mi trije spoštovani ljudje, duhovniki. Tisti, ki so zaslužni, da je prišlo do novih škofij. Sramota, da se jih sploh ni povabilo. Še več. Nekateri še maševati ne smejo. Tisti, ki so pred več kot desetletjem bili proti novim škofijam imajo sedaj vse niti v svojih rokah. Sramota! Nekaterih sploh takrat v Prekmurju ni bilo in sedaj odločajo in meglo mešajo. Pred leti, ko je bil stolni župnik še Tinek in škof Marjan se je ob kakšnih slovesnostih trlo ljudi v cerkvi, da še vsi notri niso mogli. Sedaj je del cerkve prazen. Na eni strani so polovico tak ali drugače zasedli duhovniki. Ljudje vedo za kaj gre in ne bodo prišli dokler bo tako. V nekaterih tiskanih medijih je bil objavljen intervju s trenutnim škofom. Ena sama sprenevedanja in neresnice. Saj Sobočanci nismo tako neuki, da bi nasedli takim odgovorom. Tinek, Karči in Tinek, HVALA za vse kar ste dobrega storili. Vremena Prekmurcem bodo se zjasnila.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. Za komentiranje se morate prijaviti!

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.