https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

V murskosoboški knjižnici so predstavili akcijo Umetniki za Karitas

Pokrajinska in študijska knjižnica Murska Sobota, 14.05.2016 ob 13:00  

Predstavili že 243. predstavo Umetniki za Karitas v 20 letih delovanja te humanitarne akcije pod okriljem Karitasa.

V Murski Soboti se je že tretjič ustavila dobrodelna akcija Umetniki za Karitas, ki poteka že od leta 1995. Umetniki iz Slovenije in tujine, ki ustvarjajo svoje umentnine vsako leto nad Sinjim vrhom v Ajdovščini, tudi tokrat niso razočarali. Ustvarili so raznovrstne podobe, motive, ki so povezane z umetniškim jezikom slikanja, ki prevladuje danes v svetu slikarstva. 

Avtorji razstave so podrobno predstavili vsakega avtorja. Akcija je prerasla v mednarodni projekt, kjer selektivno zbirajo vsako leto umetnike iz vsega sveta, ki pomagajo ustvariti najboljše slike za humanitarno akcijo Karitasa. Predstavo je slavnostno odprl župnik Goran Kuhar, ki jo je tudi blagoslovil in zažel vso srečo in uspešnost mednarodnemu humanitarnemu projektu še naprej. Sledil je še kulturni program, kjer smo slišali nekaj znanih prekmurskih melodij, kar je dodalo še dodaten čar le tej humanitarni akciji.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.