https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

V vseevropsko kampanjo mednarodni teden gibanja so se vključili tudi Lions klubi Pomurja

23.05.2016 ob 12:00  

V Sloveniji  letos prvič obeležujemo mednarodni teden gibanja, katerega pobudnik je že več let zapored Mednarodna zveza za šport in kulturo (ISCA). Teden gibanja se je začel v petek 20. maja in se bo zaključil v nedeljo 29. maja. Akciji se pridružujejo tudi člani Lions klubov Ljutomer, Murska Sobota in Lendava.

Vseevropska kampanja mednarodnega tedna gibanja, katere slogan je letos »Sedaj se gibamo – NowWeMove«, se je uradno začela danes, v ponedeljek 23. maja, v Sloveniji pa smo se odločili z aktivnostmi pričeti že v petek 20. maja. Na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) so zapisali, da bodo od letošnjega leta naprej vsako leto sodelovali pri obeleževanju tedna gibanja.

V okviru mednarodnega tedna je tako po različnih krajih Slovenije potekala, in še poteka, humanitarna akcija 10 krogov za 10 nasmehov. V okviru humanitarne akcije, ki jo organizira športno-humanitarno društvo Vztrajaj - Never give up ob podpori Športne unije Slovenije (ŠUS) in Zveze za šport invalidov Slovenije - Paraolimpijski komite, bo v desetih dneh vsak dan v drugem kraju potekal humanitarni tek s posebnim poslanstvom. Zbrana sredstva bodo v celoti namenjena desetim posameznikom oz. družinam, so zapisali na spletni strani ŠUS.

Foto: lions-d129.si

Lions klubi Pomurja vabijo na tek v Ljutomer v sredo 25. maja

Po poročanju STA bo humanitarna akcija letos obiskala naslednje kraje v Sloveniji: Trbovlje, Radovljico, Tolmin, Škofjo Loko, Ptuj, Ljutomer, Ravne na Koroškem, Koper, Trebnje in Tacen. Lionsi Pomurja se bodo teku, ki bo v Ljutomeru potekal v sredo, 25.5.2016 med 16.00 in 20.00 uro, pridružili ob 17. uri, na atletskem stadionu v športnem centru. Zbrana sredstva bodo Lions klubi Pomurja namenili pomoči potrebnim v svojih okoljih kjer delujejo, tako za družine kot posameznike.

Letos je sicer poseben poudarek namenjen vključevanju invalidnih oseb v športne aktivnosti. V tednu gibanja bo potekala tudi promocija programa Zdrava vadba, ki ga izvaja ŠUS. Ta je k sodelovanju povabil NIJZ, zdravstvene domove, občine in športna društva. Organizirano bo ocenjevanje zdravstvene primernosti za tek in hojo, izvajanje meritev telesne sestave in kratko svetovanje na podlagi rezultatov ter promocija presejalnih in preventivnih zdravstvenih programov.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.