https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Začele so se volitve za člane sveta KGZS in člane svetov 13 območnih enot

25.05.2016 ob 11:00  

Danes se začenjajo volitve za člane sveta Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije (KGZS) in člane svetov 13 območnih enot. Glasove bodo danes lahko oddali predstavniki pravnih oseb in tiste fizične osebe, ki želijo glasovati pravočasno. Ostale fizične osebe bodo lahko glasovale v nedeljo od 7. do 19. ure na okrog 300 voliščih po Sloveniji.

KGZS bo v letu 2016 izvedla že pete volitve v svoje organe. Število članov, ki se na volitvah voli v posamezni organ zbornice, je odvisno od števila članov, ki jih ima ta območna enota. Po poročanju STA bodo na volitvah v svet v skupini fizičnih oseb volili 36 članov sveta zbornice. Iz vsake območne enote bo izvoljen en svetnik na začetnih 3000 članov v tej območni enoti. Število svetnikov iz posamezne območne enote je določeno v razpisu volitev glede na število članov ob zadnji odmeri zborničnega prispevka.

V območnih enotah Nova Gorica, Brežice, Novo mesto, Kranj, Slovenj Gradec bodo volili po tri člane, v območni enoti Ljubljana pet članov, v območnih enotah Celje, Murska Sobota, Maribor in Postojna po dva člana, Celje in Ptuj izbirajo po štiri člane, v enotah Koper in Kočevje pa po enega člana. Pravne osebe bodo v svet v vsaki volilni enoti izvolile enega predstavnika.

Zemljevid: kgzs.si

Za volitve v skupini pravnih oseb, ki bodo danes, je določenih 13 volišč, v vsaki volilni enoti eno.  Za območno enoto Murska Sobota lahko volite na volišču na KGZS ZAVOD MS, izpostava KSS Murska Sobota. Na istem volišču bo danes potekalo tudi predčasno glasovanje za fizične osebe.

V nedeljo v Pomurju odprtih kar 27 volišč

Za volitve v skupini fizičnih oseb, ki bodo v nedeljo 29. maja 2016, pa je določenih 252 volišč po vsej Sloveniji. Volilna enota Murska Sobota bo imela odprta naslednja volišča: Kulturni dom Apače, KGZS-ZAVOD MS izpostava KSS Gornja Radgona, občina Radenci, Občina Sveti Jurij ob Ščavnici, občina Črenšovci, Kulturni dom Dobrovnik, KGZS-ZAVOD MS izpostava KSS Lendava, občina Kobilje, občina Odranci, občina Velika Polana, občina Turnišče, KGZS-ZAVOD MS izpostava KSS Križevci pri Ljutomeru, občina Ljutomer, Dom kulture Razkrižje, občina Veržej, KGZS-ZAVOD MS izpostava KSS Beltinci, KGZS-ZAVOD MS izpostava KSS Cankova, KGZS-ZAVOD MS izpostava KSS Petrovci, KGZS-ZAVOD MS izpostava KSS Grad, občina Hodoš, občina Kuzma, Gasilski dom Moravske Toplice, KGZS-ZAVOD MS izpostava KSS Murska Sobota, Kulturna dvorana Sveti Jurij, občina Puconci, občina Šalovci in občina Tišina.

Na novo izvoljeni člani sveta KGZS, ki so najvišji organ zbornice, se bodo konec junija sestali na ustanovni seji in izvolili predsednika in dva podpredsednika zbornice, upravni in nadzorni odbor, častno razsodišče in stalno arbitražo.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.05.2016 ob 12:49 štef gost

      Kako ima cerkev RKC svojega predstavnike v KGZS ?!?!?! Vsak naj dela svoj posel !!! Kmetje se naj gredo kmetijstvo! Cerkev naj dela svoj posel! Cerkev se gre spet veleposestnike, kot nekoč. SRAMOTA !!! Baje bi naj bil predstavnik cerkve v KGZS oseba za katero so se ženske med seboj ravsale. In nekaj časa nazaj bi naj ostal tudi brez izpita zaradi preveč pijače. Le kako na to gleda škof???

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.05.2016 ob 13:24 član gost

      boukše pop, kak pa komuništ, perse!

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      25.05.2016 ob 14:30 vadarski gost

      začne se kuhinja...

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      25.05.2016 ob 17:46 gost

      Spet samo še več birokracije ki jo bo potrebno plačevati. Stara BOLEZEN iz YU. Delo zaradi dela. Dokler ne bo pocrkala vsa komunistična golazen bo NAŽALOST tako.volilci pamet v glavo.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      25.05.2016 ob 17:46 asdasd gost

      TIBOR VEREŠ PA OPEKOVA NE BOSTA KONDDIDIRALA?

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      25.05.2016 ob 18:55 srmaček gost

      Jebeš kmetijsko zbornico, če nas Evropa poplavi z umetnimi ameriškimi dognanji. Umetn piceki se že valijo v Leverkuseni, naše štale so pa prazne, mislim na gospode prašiče. Ni kolin, bujta repa se kuha junija na najvikšoj vročini, nega mlatilnic, posledično mesa iz zaseke za fešto po mlatenju, ni retašev na koncu mlatve itd. Imamo pa šalabajzerske kmete, ki imajo velike traktorje, nan ka jin damo njive v najem pa nanč ne voščijo dati falat kruha z zabilon,pa domači lük pa paradajz, nej ovuga z mezopotanije

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.