https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Mura 05 gostuje pri Dravinji

11.3.2011  

Mura 05 to soboto odhaja na gostovanje k Dravinji, ki je trenutno na 3. mestu 2. slovenske nogometne lige. 

Zbrali so 27 točk in za vodilnim Interblockom zaostajajo za 3 točke, pred Muro 05 pa imajo že velikih 7 točk prednosti. V dosedanjem poteku prvenstva so nanizali 7 zmag, 6 neodločenih izidov in le 3 poraze. Imajo dobro gol razliko 21-15, v povprečju dosežejo 1,3 zadetka, prejmejo le 0,9 zadetka na tekmo.

Učinkovitost ekip glede na kraj igranja.

Še posebej učinkovito igrajo na domačem igrišču, saj so od osmih tekem, kar 4 zmagali, 3 remizirali, le enkrat pa so v Konjicah igrišče zapustili sklonjenih glav (v 9. krogu proti Roltek Dobu). Na domačih tekmah so uspeli zabiti 10 golov, prejeli pa so jih le 5 (0,6 zadetka na tekmo). Najboljši strelec ekipe je Goran Alenc z 8 zadetki, sledi mu Januš Štante s 6 zadetki. Doslej  je v ekipi Dravinje zadetek uspelo doseči osmim različnim igralcem. 

Položaj na lestvici

Kot že omenjeno, Muro 05 in Dravinjo Kostroj loči 7 točk razlike v korist Dravinje. Dravinja je praktično celotno letošnje prvenstvo pred Muro. Kar pred tekmo lahko nekoliko skrbi, je letošnja slaba forma Mure 05 v gosteh, kjer so zabeležili le 2 zmagi in kar 6 porazov, ob tem pa so Muraši dosegli le 6 prejeli in kar 17 zadetkov. Tekmeca sta se letos že srečala na Fazaneriji, kjer je Mura, takrat prvo uvrščeno Dravinjo razbila s 4:1. Ekipi sta doslej odigrali že 7 tekem, Mura je zabeležila 5 zmag in 2 remija, V Konjicah so Muraši enkrat zmagali (1:0) in enkrat remizirali (2:2).

Torej je Dravinja na nek način zelo ugoden nasprotnik za Muro, še posebej v tem položaju, ko se iščejo prve točke v spomladanskem delu prvenstva. Lista strelcev pri Muri 05 ostaja nespremenjena: 3 – Bohar, Maruško, Slavič in Sprečo; 2 - Filipović, Janža in Lotrič; 1 - Kous Žiga in Gruškovnjak Rok.

Izidor Beseda (Mura05.si)

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.