https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Nato baze, bruseljske zapore in francoske kampe navdušile Roto čistilne naprave in rezervoarji za pitno vodo

21.07.2016 ob 13:30  

Pametne naprave za čiščenje ali shranjevanje vode Roto prodaja francoskim kampom, belgijskim zaporom in Nato bazam.


Roto iz Murske Soboteje v preteklih letih proizvodnjo občutno povečal. Kot pravijo v podjetju, rastejo na vseh programih, trenutno pa sta največji uspešnici nova generacija čistilnih naprav in rezervoarji za pitno vodo.

Čistilne naprave že postale uspešnica v Franciji in Afriki

Nove čistilne naprave so v celoti pold znanja strokovnjakov v podjetju Roto. Potem ko so določene komponente v preteklosti kupovali pri dobaviteljih, pa so nove naprave povsem njihov dosežek. Znanje, ki so ga uporabili za izdelavo novih čistilnih naprav, zato želijo zaščititi z evropskim patentom. Postopki za to že tečejo. Čistilne naprave imajo integrirane stene, vgrajen lasten krmilni sistem z računalnikom, integrirano posodo za vzorčenje, zunanjo krmilno omarico in teleskopski povišek. Program omogoča, da lahko na daljavo oziroma prek interneta sledijo postopku čiščenja vode in krmilijo napravo. Ta ima poleg senzorjev vgrajena puhala, kompresorje, pretočne črpalke in druge komponente. Uspešnost prodaje se je že pokazala v Franciji, kjer so napravo pričeli prodajati lani in v tem času že postali vodilni na trgu, poročajo v Financah.

Naprave so namenjene naseljem z od 500 do pet tisoč prebivalci, v Afriki oziroma nekdanjih francoskih kolonijah pa so jih prodali že veliko. V prihodnje ciljajo tudi na hrvaški trg, saj se bodo tam v kratkem obnavljali kampi, naprave pa svoje mesto najdejo tudi v številnih drugih državah.

Slika je simbolna, vir: arhiv Pomurec.com

Rezervoarji za pitno vodo tudi v Natovi bazi in bruseljskih zaporih

Velika uspešnica so tudi njihovi rezervoarji za pitno vodo, saj številne ustanove, od bolnišnic, vojske, zaporov in drugih zelo povprašujejo po Rotovih rezervoarjih, v katere lahko spravijo 50 kubikov tekočine. Med kupci za rezervoarje za pitno vodo sta tudi Natova baza v Bolgariji in zapori v Bruslju.

Sicer pa Roto, kjer je trenutno zaposlenih 340 ljudi, od katerih so jih letos na novo zaposlili 20, uspešno posluje tudi na svojih drugih programih, kot so rezervoarji za avtodome, za škropilnice, kajaki, čolni, zbiralniki deževnice, sodi za vino, vrtne garniture in drugi, ki jih prodajajo po vsem svetu.

Poleg izdelkov, ki nosijo njihovo blagovno znamko, pa Roto izdeluje izdelke tudi za partnerje. Med drugim tudi male jadrnice, ki so jih začeli izdelovati lani za angleškega partnerja Laser Sailing. Zadovoljstvo z delom Angleži Rotu izkazujejo tako, da bodo celotno proizvodnjo preselili v Prekmurje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.