https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: PGD Rogašovci ob 90. obletnici: »V Rogašovcih je gasilstvo vedno bilo in vedno bo.«

Rogašovci, 07.08.2016 ob 7:00  

V soboto se je ob 90. obletnici PGD Rogašovci v Rogašovcih marsikaj dogajalo. Poleg gasilski tekmovanj, tudi svečana slovesnost, kateri je sledil zabaven večer.

V Rogašovcih se je vse skupaj pričelo ob 12.00 s tekmovanjem trojk gasilcev v premagovanju ovir (fire combat). Razglasitvi rezultatov je sledilo zbiranje gasilcev, ter mimohod ešalona. Nato pa je potekala svečanost ob 90. obletnici PGD Rogašovci. Kot prvi je na slovesnosti spregovoril predsednik PGD Rogašovci Martin Ficko, ki se je zahvalil vsem prednikom, ki so zgradili dobre temelje, da sedanje generacije njihovo dobro delo lahko le nadgrajujejo. Hkrati je spomnil na zgodovinske dogodke, ki so minili v 90ih letih in na politične ureditve, ki so se menjale v 90ih letih, a gasilci so bili in ostali tudi danes. Poudaril je, da njihovo gasilsko društvo zaradi številnega članstva in dobre opremljenosti lahko dobro opravlja svoje poslanstvo. Dodal je, da so bogato zgodovino društva predstavili v biltenu, ki so ga ob tem visokem jubileju izdali. So se pa na svečanosti zahvalili tudi vsem zaslužnim članom, ki so prispevali k uspešnimletom v zgodovini delovanja društva. Ficko je zaključil z besedami: » Danes ni konec gasilstva v Rogašovcih in danes ni začetek gasilstva v Rogašovcih- v Rogašovcih je gasilstvo vedno bilo in vedno bo.«

Kot velik podpornik gasilcev v občini je spregovoril tudi župan občine Rogašovci Edvard Mihalič, ki je predsednika PGD Rogašovci dopolnil z besedami: »PGD Rogašovci so danes prav gotovo lahko ponosni, sem pa jaz lahko ponosen še bolj, saj imam kar 10 takšnih društev v občini.« Je pa izrazil kritiko do države, ki vedno bolj krči denarna sredstva za gasilce, a hkrati poudaril, da to na financiranje gasilcev na občinski ravni ne bo vplivalo.

Svečani govornik na slovesnosti je bil podpredsednik GZ Slovenije Milan Antolin, ki je hkrati s čestitko izrazil tudi ponos, da je tudi sam del te zgodbe, ki se piše že 90 let. Zgodovina je zgradila zelo trdne temelje, ki ga sedanje generacije zelo dobro peljejo naprej, je še dodal. Zbrane je spomnil tudi na to, da je danes gasilska organizacija zelo pomembna nosilka zaščite in reševanja. Je pa hkrati delo, ki nima cene in je pogosto plačano le s hvaležnostjo. Tudi na Zvezi se bodo še naprej trudili, da bodo gasilcem čim bolj olajšali njihovo delo. Svoj govor je zaključil z besedami: » Ste na pravi poti, zato jo nadaljujte.«

V sklopu prireditve so podelili tudi zahvale, plamenice in priznanja vsem zaslužnim članom, podjetjem, organizacijam in bližnjim in daljnim Prostovoljnim gasilskim društvom. Po končani svečanosti je sledila zabava s skupino Weekend band in vrhunec večera nastop Grupe Vigor. Seveda pa je bilo poskrbljeno tudi za dobro hrano in pijačo.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.08.2016 ob 19:35 gost

      Ka je tole za enega gaSILSKEGA KONJA, Ki nima poletnega gvanta in zalisce kot konj! Ni tale konj iz Cankove ?

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.08.2016 ob 19:45 gost

      kras gori, severovzhod slavi! Na pomoč!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.