https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Predsednik Borut Pahor nagovoril Prekmurce na Kovačevi domačiji v Nedelici

13.08.2016 ob 16:00  

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je na Kovačevi domačiji v Nedelici na osrednji regijski slovesnosti ob združitvi prekmurskih Slovencev z matičnim narodom poudaril pomen sodelovanja z drugimi državami, kot tudi sodelovanje znotraj Slovenije.


Osrednjo regijsko slovesnost ob združitvi prekmurskih Slovencev z matičnim narodom, ki sta jo organizirali dve sosednji občini Turnišče in Beltinci, je s slovensko himno otvorila Prekmurska godba Bakovci. Slovesnost, kjer sta prisotne nagovorila mag. Vesna Jerala Zver, županja Občine Turnišče, s pozdravnim nagovorom in Borut Pahor, predsednik Republike Slovenije, s slavnostnim govorom, je nosila naslov “Združeni ob združitvi” in je poudarjala predvsem sodelovanje in povezovanje. Predsednik je županji in županu občin, ki sta pripravili slovesnost podelil tudi slovenske zastave.

V bogatem kulturnem programu, ki sta ga zasnovala Simona Cizar in Boštjan Rous so nastopili Kvintet Aeternum, Gregor Zver trio, Trio kralj Matjaž, Viktorija Hartman Adjei in Katarina Berden. Kulturni program sta vodila Boštjan Rous in Sergeja Kavaš, ki sta med povezovanjem programa med drugim interpretirala dela Ferija Lainščka in Dušana Šarotarja.

Slavnostni govornik predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je v svojem govoru izpostavil, kako velik pomen ima omenjeni praznik in izpostavil, da je tako prav, saj zlasti mladi narod mora prepoznati, kako pogumni in požrtvovalni ljudje so bili ljudje v preteklosti.

“Zavedajmo se, da živimo varno in kvalitetno življenje ter da edino enotni in povezani lahko dosežemo več. Dovolj je prostora za vsakega izmed nas in vsak lahko najde svoj prostor pod soncem, če se le malo potrudi. Prav je, da smo ponosni na svoje rojake, ki so zastavili svoje življenje in družino - za svoje, vaše ideale, za naše Prekmurje, za boljši jutri nas in naših otrok,” je v pozdravnem nagovoru povedala mag. Vesna Jerala Zver, županja Občine Turnišče.


Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.08.2016 ob 17:06 pameten gost

      Raj bi jigh z gnojšnico dol polejali .Horvat je tüdi prišel boug ne daj ka bi ge svalil

      15 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        13.08.2016 ob 21:14 narodni gost

        če bi jih polovica nepotrebni v prvi vrsti manjkala bi bilo čisto v redu , pa tudi vzdušje bi bilo bokjše !

        7 12 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.08.2016 ob 19:17 Stewen gost

        GOST-PAMETEN ------------- Cenjenega komentatorja, ki se je "obregnil" ob Horvata, obveščamo, da poslanec ni bil sam: najprej se je slikal v Črenšovcih, kako uro potem pa že sedel s svojo Polančanko v Nedelici. Zanj torej (po novem) ne velja: Žena naj bo doma.

        3 3 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.08.2016 ob 19:17 kupinar gost

      Ka jih majo vlačiti po Prekmurji če za njih skoro ne obstojamo .Budale tisti ka jih vabijo pa se preseravlavlejo in tej vragi cejlo življenje živijo na naših žuljih

      12 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      13.08.2016 ob 20:11 Stewen gost

      ŽUPANJINA OBLEKA - Je OBLEKA, ki jo je nosila turniška županja, nova in "trendovska", ali pa je iz obdobja priključitve Prekmurja k Sloveniji in zato morda iz babičine skrinje? Zapisano vprašanje se pojavlja mnogim, zato prosim za pojasnilo bralk, ki se razumete v modo. Vsekakor pa je županja naredila dober vtis.

      8 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.08.2016 ob 11:36 ravenec gost

        tam sem bil zaradi spomina in proslave , mi je popolnoma vseeno kakšno obleko je imela "županja" , sta pa oz. so pa proslavo pripravili na ustreznem nivoju , bolje kot pa ko je na državnem !

        8 2 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      13.08.2016 ob 22:37 prekmurec gost

      to je vse lepo in prav, samo kaj ko Prekmurci nismo narod za poteze, smo razklani, malo nam je mar, kako se nekdo z nami poigrava. Pa bi se že enkrat za božjo voljo morali zresniti in narediti nekaj za sebe, za naš prekmurski narod, ne pa samo prikimavati tistim, ki so jih samo lepe govorice ob jubilejih v naši pokrajini

      6 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      14.08.2016 ob 12:23 MURMAR gost

      Prvi trije komentatorji" kažejo, kako nizka je njihova spoštljivost do drugače mislečih. Nič nimam proti kritikam, vendar naj ne bodo le-te žaljive. Stewen, ti pa presenečaš z "izzivanjem".

      12 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      14.08.2016 ob 13:08 prekmurska dunda gost

      Proslava sredi travnika kot na seniku. Prava prekmurkska izveda. Super izvedba z vsemi nastopajočimi in krasnima voditeljema. Živij naj Prekmurje naše!

      14 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      14.08.2016 ob 22:16 brezhlaček gost

      Sunce ti žarku, svugde same sunčence, ki iščejo svetlo sonce za Preknorce.

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      16.08.2016 ob 8:59 gost

      Časi, ko je dostojanstvo zelo poceni.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      16.08.2016 ob 11:02 gost

      @gost - prekmurska dunda, bravo. Mi smo zaostali in kmeti. Preprosto povedano.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      16.08.2016 ob 14:22 trnjarčar gost

      MURMAR @@@ Ka se pa tij oplejčeš in se delaš pametnoga ?Si mogoče kot izgleda njihov sipatizer ?Če te motijo komentarji preskoči in kaj če so žaljivi si ta banda zasluži mogoče pohvale ?Daj ne motaj prosin

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.08.2016 ob 12:16 gost

        Ja, "Trnjarčar", ali res misliš, da je prav in brezgrešno žaliti druge? Vprašaj tvojega župnika, če meni ne verjameš!

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      16.08.2016 ob 16:59 lili gost

      Trnjarčar, ka si pa tij za Prekmurje pa za Trnje, pa za Slovenijo napravo?

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      17.08.2016 ob 16:40 Obleka gost

      Stewen...ne vem, zakaj vam na vsej sliki ravno obleka izstopa. Verjetno niste imeli ideje, kaj bi komentirali in ste izbrali ravno obleko. Obleka ima izrez v obliki črke V, kar imajo skoraj vse obleke. Obstaja izrez U in V. Po rokah je čipkasta. Skoraj vsepovsod dandanes najdete čipkaste obleke, skoraj da je ni obleke katera je nima. Je črne barve in ni telirana, da lahko skrije obline. Obleka ni za 'mlade', je pa za vse ki hočejo skriti marsikatere obline, ki nastanejo z leti. Tako, da takšne obleke najdete vsepovsod, je moderna in za starejše. UPAM, DA SEM VAM POMAGALA! Ps.: Ne ukvarjajte se z takšnimi pomanjkljivosti. So tudi bolj pomembne reči v življenju.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      17.08.2016 ob 17:14 gost

      Je pa tudi res, da vsakemu obleka tudi ne pristaja, je pa boljše kot hlače v "kostimu", kjer pri številnih ženskah ne vidiš "lüfta med nožicami", kar je za nas moške tudi včasih vznemirljivo, a ne ?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      18.08.2016 ob 20:02 Stewen gost

      ŽUPANJINA OBLEKA II. - Gostji, ki se je podpisala Obleka, se zahvaljujem za pojasnilo o županjini obleki, ki "ni telirana" in je moderna. Županja se se torej oblekla dogodku primerno. Seveda pa se tudi strinjam, da so v življenju pomembnejše stvari (kot oblačenje). Ker pa tudi pomurkska dekleta in žene nočejo zaostajati, se oblačijo moderno in tako ne zaostajajo. In kot take jim imamo radi, četudi smo nekakatere že stari.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      18.08.2016 ob 20:06 gost

      Stewen, stari pohotnež..:-)) poznamo mi take finte..Razmišljal je, kako se taka obleka čimprej sleče..in še vedno ni dobil vseh podatkov o tej obleki.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.