https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

OSTALI ŠPORTI

FOTO: Ironmana Štefana Buzetija, včerajšnjega junaka Bakovcev, so v cilju pričakali številni prijatelji

Bakovci, 14.8.2016  

Kot smo že poročali, se je letošnje bakovske preizkušnje v dvojnem ultra triatlonu udeležil tudi domačin Štefan Buzeti. Številni sovaščani, prijatelji, sorodniki in športni prijatelji so ga prišli spodbujat tekom celotnega tekmovanja, še številnejši pa so spremljali njegovo napredovanje in rezultate preko spleta.

 

Pred Buzetijevim prihodom v cilj malo pred sedmo uro popoldne, so ga številni pričakali pred ciljno črto. Kot se za spodbudo prijateljem in znancem spodobi, so nekateri z njim pretekli njegov zadnji krog s slovensko zastavo.

To že skoraj nadčloveško preizkušnjo je 64-letni Buzeti v domačih Bakovcih zaključil na 16. mestu. Že pred startom ga je izmed vseh discipin najbolj skrbelo plavanje.  Povedal je, da bi na koncu morda lahko bil za uro hitrejši, vendar so ga pestile prebavne težave, zaradi katerih je moral zaprositi tudi za zdravniško pomoč. A je vztrajal in prišel do cilja ter je tako lahko marsikomu v današnjem času, ko se hitro »vrže puško v koruzo«, dober vzgled. Buzeti svetuje, da naj se premaknemo do hladilnikov in kavčev ter namesto tega raje tečemo, pešačimo ali se kakorkoli drugače gibamo.  Njegov naslednji izziv bo ljubljanski maraton.

Tekom dneva je včeraj potekalo pod okriljem Triatlonske zveze Slovenije tudi državno prvenstvo v polovički. V absolutni konkurenci je med moškimi zmagal Mitja Mori (TK Telemach Ljubljana), med ženskami pa Mojca Hafner (TK Olimpija Ljubljana). Tekmovanja se je udeležilo tudi več Pomurcev. Domačin Dušan Fister je bil 21., Zoran Antolin 23., Iztok Fister 34., Peter Polanič pa na 40. Zoran Antolin je v kategoriji veterani IV osvojil drugo mesto.

Več fotografij v spodnji fotogaleriji....

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.08.2016 ob 14:43 gost

      Bravo Pišta! Bravo Ekipa!

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.