https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Novi bar Bunker – edistvena kombinacija postapokaliptičnega in steampunk stila celo v svetovnem merilu

Murska Sobota, 14.09.2016 ob 7:00  

Pred kratkim je na Slovenski ulici v Murski Soboti odprl vrata nov lokal z nekoliko drugačnim konceptom, kot ga v Pomurju in celo širše še ni bilo. Gre za postapokaliptični steampunk bar. Po zagotovilih avtorjev, ki so bar zasnovali, naj take kombinacije dalnje preteklosti in prihodnosti sploh ne bilo še v svetu. Oblikovalska ekipa bo z ureditvijo murskosoboškega lokala sodelovala na tekmovanju za oblikovalski izdelek leta na evropski ravni. V preteklosti so na tovrstnih tekmovanjih že bili nagrajeni. V lokalu so na voljo tudi gurmanski hamburgerji.

 

Odštekani lokal, ki ga je zasnovala romunska ekipa

Sedanji lastniki pravijo, da se jim je prostor zdel zanimiv za urediti v njem odštekani lokal. Začeli so iskati vsebino in naleteli na lokal s podobnim konceptom, narejen v viktorijanskem slogu, torej steampunk bar podkrepljen s hrano. Začeli so iskati ustvarjalce lokala in našli romunsko ekipo. Prosili so jih za pomoč in že čez pet dni so bili v Murski Soboti. V času zbiranja idej je prišel na filmska platna »Mad Max« in padla je ideja, da bi naredili nekaj v tem stilu. Romunski oblikovalci so prevzeli vse od oblikovanja do same izvedbe.  Pri izvedbi je veliko pomagalo tudi podjetje Lucidus iz Ljutomera.  

Pri sestavi jedilnikov jim je pomagal Bine Volčič

Poleg pijače strežejo tudi hrano. Pri sestavi jedilnika nam je pomagal Bine Volčič. Na voljo so gurmanski hamburgerji. Ponudbo dopolnjuje široka paleta piv z vseh celin.

V prihodnje bodo v baru ponuditi možnost nastopov mladim manj uveljavljenim glasbenim skupinam.

Edinstvena kombinacija preteklosti in prihodnosti

Bar bunker je kombinacija postapokaliptičnega in stream punk stila. Po zagotovilu oblikovalcev taka kombinacija naj ne bi obstajala celo v svetu. Obstajajo le postapolakliptični ali pa le steampunk lokali, oba stila pa se ne prepletata še nikjer drugje kot le v Murski Soboti. Torej gre za preplet dalnje preteklosti in dalnje prihodnosti. Ljudje so navdušeni in radi prihajajo.

Ustvarjalska ekipa je bila že večkrat nagrajena

Lokal se bo potegoval za oblikovalski izdelek leta. Ekipa je s podobnim barom na tem tekmovanju že sodelovala in zasedla tretje mesto v Evropi. Za idejnega vodjo je to njegovo mojstrsko delo. Ekipa dela le unikatne lokale in letno sprejme le eno do dve naročili. 

    Fotogalerija