https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

Lendavčan Áron Horváth se je s svojim filmom predstavil na 19. Festivalu slovenskega filma

15.09.2016 ob 11:15  

Te dni se je v Portorožu pričel 19. Festival slovenskega filma. Na festivalu se bo oz. se je predstavil tudi Lendavčan Áron Horváth.

Áron Horváth je na Pedagoški fakulteti končal tri leta študija likovne pedagogike, nato pa se vpisal na AGRFT, smer filmska in televizijska režija. Šest let je bil član slovenske plavalne reprezentance. Rad gleda in študira film, saj si želi tudi on pripovedovati zgodbe. Mlad režiser Horváth se je na 19. FSF predstavil s filmom Jogi in škatla. Film je bil, poleg še dveh, otvoritveni film 19. festivala slovenskega filma (FSF).

Foto: fsf.si

Film Jogi in škatla: Jogi in Davor se med vračanjem izgubljene pošiljke na pošti soočita z birokracijo, zato se odločita, da bosta pošiljko dostavila sama. Na poti do pravega naslova naletita na nekaj težav, vendar jih z nekaj sreče rešita. Huda glasba, dva modela in ena škatla. Filma Horváth ni le režiral, temveč je sodeloval tudi pri nastanku scenarija. Gre za študijski igrani film.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.