https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Rudaš: »Nacionalnemu programu ukrepov za Rome za obdobje 2016-2021 je treba dodati finančno konstrukcijo.«

20.09.2016 ob 12:00  

Komisija vlade za zaščito romske skupnosti je ob obravnavi osnutka nacionalnega programa ukrepov za Rome za obdobje 2016-2021 ugotovila, da so nekateri ukrepi splošni, premalo konkretizirani in brez finančnih ocen. Zato je sprejela sklep, naj pristojna ministrstva oblikujejo dodatne ukrepe, ki bodo tudi finančno ovrednoteni.

Po seji je predsednik Foruma romskih svetnikov Darko Rudaš  le to ocenil kot zelo konstruktivno, navaja STA. Meni, da je osnutek nacionalnega programa dobro zastavljen. A hkrati opozoril, da se ne sme ponoviti napaka prejšnjega programa ukrepov za Rome, ki je bil »lepo napisan in zastavljen, vendar niso doživeli njegove realizacije«. »Zato sem na seji predlagal, da programu dodamo finančno konstrukcijo in sicer, da pristojna ministrstva za izvedbo teh ukrepov zagotovijo tudi določena finančna sredstva v okviru svojih proračunov,« je še dodal Rudaš.

Foto: Arhiv Pomurec.com

Predsednik komisije za zaščito romske skupnosti Stanko Baluh je dejal, da so na drugi seji komisije za zaščito romske skupnosti polemizirali o različnih temah, a poudarek razprave je bil na nacionalnem programu ukrepov za Rome za obdobje 2016-2021, pripravo katerega so koordinirali na uradu za narodnosti in je trenutno v medresorskem usklajevanju. »Poudarili smo izhodišča tega programa ukrepov in zelo jasno dali vedeti, da pričakujemo v medresorskem usklajevanju od predstavnikov pristojnih ministrstev, da se resnično še enkrat ozrejo na dokument in dodatno pripravijo konkretne ukrepe, ki bodo finančno in ciljno ovrednoteni, da bo ta program dejansko postal konkreten dokument, za kar se zavzema tudi predsednik vlade Miro Cerar osebno,« je poudaril Baluh.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.09.2016 ob 12:03 lepi gost

      finančno konstrukcijo prej DELO IN OBVEZNOSTI do družbe ne pa finance, za tiste ki so pa res potrebni pa država pogojuje ko jim treba pomagat, kje je tu pravica

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.09.2016 ob 13:58 šujek gost

      CIGANOM, so bitne FINANCE, da do lejko samo geli pa pilij pa deco štejpali, vse drugo njih NE zanijma ! vsaka čast državi pa ministru za koudiše !

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.09.2016 ob 16:05 gost

      Ne tako govorit, ker tudi nekateri Romi hodimo delat in mislim, da je v Sloveniji nekje 100,000 brezposelnih in v tej številki je nekje 8000 Romov. Tako, da je to današnja resnica, da tudi Romi prosimo denar za VAS ne Rome, da vsaj imate za položnice in za kilogram kruha.

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      20.09.2016 ob 17:58 gomilički nerom gost

      - ( 16:05 ) Ka vi prosite za nas nerome denar ? Te vaš pameten Rudaš nikjer ne omenja nekšen denar za ne ome .Ide se za vas ta finančna konstrukcija .Ne vem na koga ti misliš da pišeš od nekakšnih položnic in kruha .Ka je z tebov vse vredi ali ka je ?Vij hodite delat koliko vas pa dela ? Več jih ležij doma in hodi po tržnici ob enajstih pa v Lazarov dom na kosilo .

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      20.09.2016 ob 19:03 Sašo gost

      Kaj ni lepo v naši deželi biti Rom ? Plačan si zgolj zaradi svojega porekla in denarja jim še ni dovolj..ponudiš roko, pa te bodo požrli, kako žalostno, oni bi še več denarja..pa Rudaš, kaj če bi dejansko začeli kaj delat, pa v Avstriji če vas tukaj kot nihče ne želi zasposlit ;) . Pokvarjena država podpira manjšinske lenuhe.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      20.09.2016 ob 19:27 gost

      gost - 11 Lepo se sliši ko se govori o financah, gospodu Rudašu pa sploh zelo lepo gre ko je govora o denarju. samo da vas spomnim 10 000 romov 10 000 delovnih mest, od kod gospodu denar da bo on zapolil 20 in še več delavcev kot je bilo objvaljeno ne doglo nazaj. Dobro strinjam se z tem in lepo je samo potem naj pove od kod finaciranje, da bomo tudi mi neromi igrali na to karto. Gospod Rudaš pa povejte v javnosti od kot denar za ta delovna mesta, da se tudi mi začnemo obračati na ta ministrstva kamor hodite vi.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      20.09.2016 ob 21:15 sss gost

      Rudašu je delo že od nekdaj smrdelo. Te je pa gor prišo, ka se bole splača šverccomerc in še posebej politika. Zdaj hodi po Soboti, kot naduti puran in ne dela drugo kot izsiljuje denar, za katerega cigani nikakor niso upravičeni bolj, kot vsi ostali državljani. V Sloveniji pa je na žalost tako, da je najboljše biti cigan oziroma še boljše dvojezični cigan.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      21.09.2016 ob 1:38 gost

      Država plačuje zaposlovanje romov že 40 let pa še vedno niso zaposleni, lepo se švercajo poleg naivnih socialnih dalavk. V teh 40 letih se je doseglo edino to, da so romi lepo debeli poleg brezdelja, eni so taki da na stolu nima mesta, na vse strani čez visi in leze, sociala jih pa kar naprej veselo krmi, saj pa prašiči manj pojejo!

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.