https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Tadej Ružič v upravo Medicopa, Štefan Cigan imenovan za v.d. direktorja Komunale Murska Sobota

Murska Sobota, 28.09.2016 ob 10:30  

Tadej Ružič s 31. oktobrom odhaja iz murskosoboške Komunale in se bo pridužil podjetju Medicop. Nadzorni odbor je potrdil, da bo na Ružičevo mesto kot v.d. direktorja imenovan Štefan Cigan iz mestne uprave.


Nadzorni svet je na današnji seji sprejel odločitev o sporazumni prekinitvi mandata z dosedanjim direktorjem Tadejem Ružičem in imenoval Štefana Cigana za vršilca dolžnosti direktorja Komunale, javno podjetje d.o.o. Murska Sobota. Štefan Cigan bo opravljal funkcijo v.d. direktorja za čas enega leta s pričetkom 01.11.2016.

Nadzorni svet je ugodil prošnji direktorja Ružiča, da mu zaradi odhoda v upravo družbe Medicop predčasno in sporazumno s 31.10.2016 prekine mandat. Ružič je Komunalo poslovno saniral in jo hkrati pripravil na nove izzive ter tržno razmišljanje. Komunala je danes podjetje z vzpostavljenim poslovnim redom, ki posluje pregledno in transparentno, hkrati pa neprekinjeno zagotavlja kakovostne komunalne storitve. Komunala je v obdobju januar – julij 2016 ustvarila prihodke iz prodaje v višini v višini 4.120.066 EUR, od tega 1.697.043 EUR prihodkov od dejavnosti na trgu izven gospodarskih javnih služb in storitev po posebnih pogodbah z MOMS. Dejanski rezultat poslovanja v sedmih mesecih 2016 je pozitiven in sicer v višini 160.705 EUR.

Vodenje prevzema Štefan Cigan

Za v.d. direktorja je nadzorni svet imenoval Štefana Cigana, ki izpolnjuje vse zahtevane pogoje. Cigan je svojo poklicno pot začel januarja leta 1992 v nekdanjem paradnem konju pomurskega gospodarstva MURA European Fashion Design d.d.,  kjer je opravljal razne naloge do konca novembra 1995. Z začetkom decembra 1995 se je zaposlil v mestni upravi Mestne občine Murska Sobota, kjer že 21-to leto opravlja naloge vodje oddelka, trenutno na področju javnih gospodarskih služb. Njegove delovne obveznosti je med drugim še posebej zaznamovalo vodenje investicij, tako na področju nizkih kot tudi visokih gradenj. Tako je bil tudi odgovorni vodja investicij v severno obrtno industrijsko cono Murska Sobota, prenovo kinodvorane v večnamensko gledališko dvorano ter obnovo in dograditev enote Gozdiček Vrtca Murska Sobota.

"Prepričani smo, da bo svoje znanje in izkušnje lahko koristno izkoristil tudi na svojem novem delovnem mestu, s tem, da bo Komunala še naprej zagotavljala kvalitetne storitve gospodarskih javnih služb v zadovoljstvo občank in občanov ter uspešno izvajala tržne aktivnosti do strank iz zasebnega sektorja," je dejal predsednik nadzornega sveta Matjaž Durič.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.09.2016 ob 11:05 gost gost

      Presedanje iz enega stolčka na drugega. Kdaj pa so bili razpisi in koliko prijav je bilo pa ne ne ve nihče, ker ni pomembno. Stolčki se delijo po drugačnem ključu- tako je v tej demokratični družbi, ki jo živimo.

      17 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.09.2016 ob 11:46 gost

      Ta človek je v zadnjih letih zamenjal toliko služb, kot da bi službe čakale samo njega. Ali je ta človek totalno neresen, nesposoben ali pa se za tem nenadnim odhodom skriva, kaj drugega, bomo videli. Vseeno je to s tem človekom in njegovimi zamenjavami služb totalna komedija.

      21 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      28.09.2016 ob 11:56 siriromak gost

      Polanič ga je v rit brsno v Lendavi so ga spregledali in stirali na Komunalo je prišel z pomočjo povezanih zdigno kolmunalne storitve kurjavo vodo kupili so nove avtoje zdaj pa ide k pajdaši v Medicop .Ge pa te njegov svetovalec Šiftar še itak na bolniškem že leto pa pol .

      22 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      28.09.2016 ob 14:26 gost

      Baje je narejdo izpit za letalo.

      10 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      28.09.2016 ob 18:06 gost

      za medikop de dober b,,,,

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      28.09.2016 ob 18:21 pörköt gost

      Tisti ka so tejn glavnin tan ospodi med jajcami in ritno lukknjo tistim ,ki pišejo komentare davlejo minuse ka se nemrejo drugače izražati

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      29.09.2016 ob 8:35 gost

      Lepo pozdravljen,,g.Podlunšek z spoštovanjem Lahko bi se vprašal g.Podlunšek..zakaj ta gospodič zamenjal v tako kratkem času tolko služb,,dejansko so ga vsepovsod odslivili,,vrgli iz firm,,,a vi ga pa sprejrmate v firmo,,,zelo razmislite preden mu daste stolček,,,ker tu še vidi samo finance pa veste za koga,,ne za vas, firmo,,,na žalost,,tega se nujno izognite tudi kolegijalno,,,,zakaj ga je Polanič odstavil,v lendavi Sobočan pa na komunali,,kaj mislite,,še enkrat pošteno razmislite, preden ne bo prepozno,,,pa z spoštovanjem,,, Iskrene čestitke za pogum v Redbulu

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.09.2016 ob 8:42 gost

        Katastrofa! Na kakšen nivo se spuščate primitivci prekmurski. Ja, potem pa najbolje, da tebe nastavijo za direktorja, tako po pisanju sodeč, deluješ zelo kompetentno.

        4 3 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      29.09.2016 ob 17:01 smc gost

      http://www.reporter.si/slovenija/je-%C5%BEupanu-mo-ms-aleksandru-jev%C5%A1ku-%C5%A1erif-sre%C4%8Dko-%C4%91urov-zru%C5%A1il-koalicijo/64573

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      29.09.2016 ob 18:28 Stewen gost

      IŠČITE IN BOSTE NAŠLI - Gospoda Ružiča poznam le iz medijev. Vem, da je bil zelo uspešen v Pomgradu. In ko je odšel v Lendavo, sem bil prepričan, da bo kmalu ta glavni v Varisu. Potem je pristal v Komunali, kar se mi je zdelo njegovo "nazadovanje". Zdaj berem, da je bil uspešen. In uspešnega menedžerja rabijo tudi v Medicopu! Sprejel je nov izziv - novo področje, saj je prej delal v gradbeništvu. - Nekatere komentatorje moti njegovo prehajanje. Mene pa ne! Človek, dokler je v najlepših letih svojega delovnega življenja, naj bi se preizkusil na več področjih in tudi območji (krajih). Svojevrsten izziv je lahko Medicop, ki se utegne razviti v pravo industrijo po zgledu Akrapovića, Bascarola.... Iskreno želim, da bi bil g. Ružič del te zgodbe!

      17 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      29.09.2016 ob 20:51 gost

      Stewen, preberi si na Reporterjevi strani članek od Cipota, kateri piše o občinskem šerifu in verjetno tu tiči zajec o odhodu iz komunale.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.09.2016 ob 13:41 Stewen gost

        SEM PREBRAL (Kolega Cipot je zdaj, ko je v penziji, boljši novinar kot pa je bil, ko je bil v službi pri Večeru!)

        3 2 Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      29.09.2016 ob 21:38 balonček gost

      Le kaj bi bilo, če pride delovni inšpektor na Komunalo in da novemu direktorju pihati?

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      04.10.2016 ob 11:21 toyo gost

      Malo za razsvetlitev situacije...kot vidim večina sploh ne ve kaj piše (so pa izjeme...npr Stewen, itd). G. Ružič se lahko jemlje kot krizni manager. Povsod kjer je bil je podjetje raslo (Pomgrad- edina velika gradbena firma ki je preživela gradbeno krizo, hkrati rasla in dosegla uspeh-poglejte rezultate na AJPES itd o njihovih bilancah sedaj po odhodu; Varis-če kdo pozna Sobočana ve da je pred upokojitvijo, firmo je predal svoji nesposobni hčerki, dober manager tega ne more gledat-še dobro da Sobočan ima še vedno vajeti v rokah drugače bi bila pod novo vladavino tudi to podjetje pred stečajem!!; Komunala MO MS- v prvi polovici leta 2016 je ustvarjen dobiček čez 4mio €, pozitive je pa v tem času za skoraj celotno leto iz prejšnjih obdobij) A je to uspeh? Seveda da je. Medicop kot delodajalec in podjetje, ki si želi novo pridobitev, rast in finančni uspeh zelo dobro razmišlja z zaposlitvijo na upravo g. Ružič-a. Če v Prekmurju kdo večkrat v kratkem času menja službo je takoj v očeh drugih nesposoben. Primerjava tujina: Nemčija- na življenjepisu več navedb delodajalcev pomeni več pridobljenih izkušenj, ki jih novi delodajalec lahko izkoristi v svoj prid-seveda so zraven referenčna pisma bivših delodajalcev kot garancija! Žal so pa ljudje nevoščljivi, pametni in vsevedni ravno na napačnih področjih pri katerih sploh ne vedo za kaj se gre. Vse informacije se pobirajo le po gostilnah in časopisih... G. Ružič-veliko uspeha in ni dvoma da je to dobra pridobitev za Medicop!

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      04.10.2016 ob 12:06 gost

      SE prave, ka je Polanič nej Pomgrad, ka Varis nej Sobočan in Komunala nej prlej obstajala oziroma je bila prd stečajem? Kakšne bedarije od somara !!

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      04.10.2016 ob 12:52 toyo gost

      Gost- že spet en "modrijaš" ki niti besedila napisanega v prejšnjem komentarju ne zastopi...taki komentirajo!!!

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      04.10.2016 ob 13:23 gost

      @ LA TOYO, KAKŠNE TRAUSEŠ, KAK TVOJA SESTRA, HA,HA,HA..

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.