https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

Dominik Letnar: Veliko mladih na računalniku preživi ogromno časa, a ga porabi za napačno stvar

Beltinci, 4.10.2016  

V sklopu Pomurskih novic predstavljamo mladega Beltinčana Dominika Letnarja, ki je v poplavi raznoraznih portalov za popuste izdelal prvi tovrstni portal, ki je specializirani na Pomurje – Bonček.si.


Šestega decembra bo minilo dve leti, od kar je luč sveta ugledal portal Bonček.si, katere avtor je danes 25-letni Dominik Letnar iz Beltinec. V teh dveh letih se je na portalu zgodilo ogromno sprememb, tako programskih kot tudi poslovnih. »Danes na portalu uporabniki najdejo kupone, ki si jih lahko brezplačno natisnejo oz. shranijo, ter tako pri ponudniku koristijo ugodnost, prav tako plačilo opravijo pri ponudniku. S tem načinom so tako uporabniki, kot tudi ponudniki veliko bolj zadovoljni,« pravi Letnar in dodaja, da so že pred poletjem presegli vse zastavljene cilje, zaradi česar je zelo zadovoljen.

Bonček bodo še naprej razvijali, v glavi že nov projekt

O tem,  kako se bo Bonček razvijal v prihodnosti, Dominik pravi, da je zelo težko napovedati. Imajo nekaj dodatnih idej o katerih razmišljajo, a za zdaj to še ostaja skrivnost. Za Beltinčana to ni prvi projekt, saj je pred Bončkom že ukvarjal z flyers2go, pregledovalnik akcijskih ponudb, prav tako pa Bonček ne bo niti zadnji projekt.

»V glavi je nov projekt že nekaj časa. Je pa tudi iz glave že prišel do ljudi, ki bodo poskrbeli, da bo projekt zaživel. Žal je vedno manj časa, da bi se lahko sam posvečal vsem stvarem. Seveda pa na koncu koncev, nekdo mora biti "idejni" vodja, več o novem projektu, pa upajmo, da letos pozimi,« pravi Letnar.

Včasih dijak, danes učitelj na SPTŠ

Eden od vzrokov za pomanjkanje časa je tudi dejstvo, da je dobil službo na Srednji poklicni in tehnični šoli v Murski Soboti, ki jo je tudi sam nekoč obiskoval. Diplomirani inženir računalništva in informacijske tehnologije bo tako poučeval predmete iz računalniške stroke, s čimer se mu je uresničila skrita želja. »Že dolgo časa sem si po tihem želel, da bi pa morda enkrat postal učitelj, saj sem vedno rad delil svoja znanja tudi naprej (z drugimi). Trenutno sem res zelo zasedem z vsem, vendar priznam, da uživam v svojem delu.«

Mladi uporabljajo računalnik za napačno stvar

Dominik, ki je bil leta 2010 tudi zlati maturant, je tako pri petindvajsetih letih že diplomiral, postal učitelj in vodi edini pomurski popustničarski portal, kar ni od muh. In kje se vidi čez deset let? »Čez deset let? Zadnja moja štiri leta so bila zelo dinamična: zaključek študija, projekt flyers2go® (spletna stran, spletna aplikacija, mobilna aplikacija), projekt Bonček.si in učitelj na SPTŠ.

Trenutno sem na točki, na kateri lahko posredujem kakšne ideje, miselnost, znanje, predvsem pa energijo in voljo tudi mlajšim generacijam, da bi poskusili tudi sami izvesti (razviti) kakšen svoj projekt. Veliko mladih na računalniku preživi ogromno časa, a ga porabi za napačno stvar. Če bi toliko časa, kot ga nameni nekdo računalniški igri, namenil v željo po uspehu, verjamem, da bi si začrtal pot in vztrajal, premagoval ovire in z dovolj želje na koncu verjetno uspel,« zaključuje Letnar.

    Fotogalerija