https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Lipovci: povečali prihodke za 170 odstotkov, osvojiti želijo še Azijo in Bližnji Vzhod

Lipovci, 27.10.2016 ob 11:34  

Lek Veterina z drznimi načrti tudi v prihodnosti. Do leta 2020 želijo na letni ravni dosegati 12 milijonov evrov prihodkov in pomladiti ekipo.


Podjetje, ki ga vodi Branko Kamenšek, je bilo nedavno nominirano za gazelo Dravsko-pomurske regije, prav tako so prejeli srebrno priznanje za najboljšo inovacijo s strani Gospodarske zbornice Slovenije. Njihova dejavnost je usmerjena predvsem v proizvodnjo in prodajo vitaminsko-mikromineralnih predmešanic ter vitaminsko mikromineralnih premiksov.

65 odstotkov izvozijo

Preobrat, ki je podjetje usmeril na novo pot, se je zgodil leta 2009. Kamenšek je takrat kot krizni menedžer prevzel podjetje in z novo zaposlenimi strokovnjaki ter jedrom staroselcev podjetje uspešno preusmeril iz krize. Med letoma 2010 in 2015 je Lek Veterina prihodke od prodaje dvignila za 170 odstotkov.

Branko Kamenšek, foto: Finance.si

Minulo leto so zaokrožili s 5,24 milijona evrov, za letos načrtujejo 5,8 milijona evrov skupnih prihodkov. Do leta 2020 želijo številko povečati na 12 milijonov evrov letno in pomladiti ekipo. Podjetje je sicer usmerjeno predvsem na globalne trge, saj tam ustvarijo okrog 65 odstotkov prometa. V lanskem letu so bili tako prisotni na 15 tujih trgih. Najmočnejši so na Hrvaškem, med drugim izvažajo tudi v Malezijo in Iran.

Del velikega sistema

Tesno partnerstvo gradijo predvsem s skupino Vilofoss, ki je del multinacionalke DLG, letno pa ustvari za dobrih osem milijard evrov prihodkov. V prihodnosti se želijo utrditi na avstrijskem trgu, ciljajo še na Bližnji vzhod, Iran in Azijo.

Foto: Investpomurje.eu

Lek Veterina je naslednik Lekovega veterinarskega programa in je s prehrano za živali povezano že od leta 1980. V Lipovcih, kjer ima podjetje sedež, pripravljajo tudi mineralno-vitaminske dodatke - dopolnilne krmne mešanice ter izdelke za izboljšanje zdravja domačih živali.

 

 

 

    Komentarji

    1. gost
      28.10.2016 ob 8:43 Stewen gost

      ODLIČNO, LEK VETERINA - Pomurčevi komentatorji v glavnem razpredajo o športu, premalo pa berejo o gospodarstvu. Sam pa z užitkom preberem o gospodarskih uspehih. Le tako naprej, Veterina!

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.