https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ROKOMET

Presenetljiva zmaga rokometašev Pomurja

27.10.2016  

Ekipa Pomurja je pripravila presenečenje in v 1/16 finala pokala premagala favorizirano ekipo RK Radeče Papir Nova. Domači so bili boljši z rezultatom 28:26 (14:11).

Začetek tekme je bil sanjski, saj so domači naredili delni izid 5:0 in gostom šele v 9. minuti dovolili 1. zadetek. Že na začetku tekme je blestel domači vratar Kous, ki je v obup spravljal gostujoče igralce. Med 10. in 27. minuto se je razlika gibala med 5 in 6 zadetki za domače, ki so predvsem v obrambi igrali zelo dobro. V 27. minuti je semafor kazal 14:8 za domače in nič kaj ni kazalo, da igralci Radeč igrajo ligo višje. V zadnjih treh minutah prvega polčasa so domači nekoliko pokvarili vtis iz prvega polčasa, saj so se gostje ob polčasu približali na 14:11 in ponovno naredili tekmo odprto.

V začetku drugega polčasa so domači še zadeli 2x, potem pa se ustavilo. Med 35. in 39. minuto (ko so domači igrali samo s 4. igralci) so gostje naredili delni izid 0:4 in izenačili na 16. Za izenačenje je med drugim kriv gostujoči vratar Klinar, ki je obranil kar nekaj nevarnih strelov. Sledilo je obdobje igre "gol za gol" do 46. minute, ko je gostom iz Radeč uspelo celo povesti z 19:20. Domači trener Potočnjak Alan je bil primoran vzeti minuto odmora. Očitno je odmor pomagal, saj so domači ponovno povedli in držali minimalno prednost do 54. minute. Ko je v 58. minuti, kljub igralcu manj, Kozelj Mitja zadel za 26:23 je vse bolj dišalo po zmagi domačih. Do konca tekme so se ekipe izmenjevale v doseganju zadetkov in domači so se na koncu veselili zaslužene zmage z rezultatom 28:26.

Zmaga Pomurja je res presenetljiva, vendar pa na prikazano na igrišču popolnoma zaslužna

Kljub nekaj poškodbam in odsotnostim je obramba tokrat delovala odlično, zato je tudi domači vratar Kous imel lažje delo in skupaj obranil kar 14 strelov (36% odstotek obranjenih strelov). Prav vsi igralci pa si zaslužijo pohvalo za igro v obrambi. V napadu je bilo nekaj preveč zastreljanih strelov (gostujoči vratarji so skupaj obranili 15 strelov) in nekaj tehničnih napak. Če bodo igralci Pomurja to popravili se jim ni potrebno bati nobenega nasprotnika.

Z zmago so se rokometaši Pomurja uvrstili med 16 najboljši rokometnih ekip v Sloveniji in čakajo žreb, ki bo 14.11.2016, ko bodo dobili nasprotnika v 1/ finala pokala.

RK Pomurje: Kous Marko 14 obr, Černela Dorotej, Jankovič Marko 7, Kozelj Mitja 5, Hedl Jernej 5, Kozelj Vasja 4, Kreft Robi 2, Blažič Tadej 2, Hameršak Aljaž 1, Šavel Matej 1, Pintarič Aleš 1, Sever Anej, Černela Domen, Ščavničar Jani, Kocan Dorian, Štumpf Marko

Foto: FB RK Pomurje

RK Radeče Papir Nova: Klinar Nejc 7 obr, Kos Martin 7 obr, Rebevšek Žiga 1 obr, Marušič Peter 5, Gospodarič Tomaž 4, Zakošek Žan 4, Jukič Gregor 3, Dobravc Danijel 3, Ernestl Blaž 2, Zupanc Gašper 2, Brečko Patrik 2, Hrovat Žan 1, Ločičnik Domen 1, Stegne Matic,
Kišek Andrej, Žičkar Tilen

7metrovke: RK Pomurje 2/2, RK Radeče 3/4

Izključitve: RK Pomurje 12 minut, RK Radeče 12 minut

Rokometaše Pomurja čaka nekaj premora, saj šele 12.11.2016 ob 19:00 gostijo RD Alples Železniki (še enega bivšega 1B ligaša), ki so na prvenstveni lestvici mesto pred Pomurjem. Tudi tu se obeta zanimiva tekma.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.