https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Pomurski študentje razjasnili, kako je z beleženjem pokojninske dobe in obdelali visokošolsko problematiko

Rakičan, 28.11.2016 ob 9:00  

V organizaciji Kluba prekmurskih študentov je v petek potekala okrogla miza na temo visokega šolstva. Na okrogli mizi so predstavniki Odbora za visoko šolstvo Zveze ŠKIS predstavili novosti novele Zakona o visokem šolstvu, ter odgovarjali na vprašanja študentov. Dogodek je potekal v prostorih RIS Dvorec Rakičan.


Dogodek je bil namenjen informiranju študentov o aktualnem dogajanju na področju visokega šolstva in razjasnjevanju pogostih vprašanj o študijski problematiki. Najbolj aktualne so bile novosti novele Zakona o visokem šolstvu, pri čemer so predavatelji posebno pozornost namenili določbam, ki urejajo aspekte študentskega življenja, ki se študenta vsakodnevno dotikajo. Na dogodku so študentje imeli priložnost izpostaviti težave, s katerimi se soočajo ter podati predloge za izboljšanje visokošolskega sistema.

Na dogodku so gostili predstavnike Odbora za visoko šolstvo Zveze ŠKIS, ki spremlja spremembe zakonodaje, zagovarja stališča in interese študentov na ravni države, s svojim delovanjem skuša ohraniti vse dosedanje pravice študentov, ter se zavzema za kakovosten in mednarodno primerljiv študij.

Študente je na dogodku najbolj zanimalo, kako je z beleženjem pokojninske dobe, kako pridobiti štipendijo za podiplomski študij v tujini, kakšne so prednosti študentskega dela za delodajalce, čemu tak interes za študentsko delo s strani delodajalcev, kakšne so pravice študentov po 26. letu, kako je s financiranjem doktorskega študija in pa kako bo po novem s statusom študenta ob diplomiranju.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.