https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Murskosoboška gimnazija pridobila partnerstvo v mednarodnem projektu L2P - Learn to perform

20.01.2017 ob 8:00  

Cilj projekta je omogočanje perspektivnejše prihodnosti mladih na podlagi medregionalnega sodelovanja.

Poleg zgodovine obmejni prostor v okolici Bad Radkersburga in slovenske kraje povezujeta tudi odseljevanje mladih in pomanjkanje kvalificirane delovne sile.

Problematičen položaj na obmejnih območjih je bil že ugotovljen v strateških dokumentih Evropske unije. Sedaj bodo izvedli ukrepe, ki bodo zaustavili ta trend. Taka razmišljanja so bila izhodišče za razvoj projekta L2P-2020Plus. V projetku bo sodelovalo pet projektnih partnerjev iz regije: vodilni partner Mestna občina Bad Radkersburg, Gimnazija BORG Bad Radkersburg, Gimnazija Murska Sobota, Inštitut za ekonomska raziskovanja – IER iz Ljubljane in družba Bad Radkersburg Beteiligungsgesellschaft je v okviru programa INTERREG Evropske komisije ustanovilo projekt L2P-2020+ - Learn to Perform 2020+ (L2P+).


Omogočanje perspektivnejše prihodnosti mladih na podlagi medregionalnega sodelovanja je cilj projekta, ki ga je mogoče doseči z izvedbo različnih ukrepov. Bistveni prispevki bodo analiza medregionalnega trga dela z anketiranjem številnih akterjev s področja gospodarstva in turizma ter mladih in njihovih staršev.

Na podlagi teh rezultatov bodo razvili učni načrt, ki ga bodo v Gimnaziji BORG Bad Radkersburg v okviru pilotnih tečajev izvajali dve leti za dijakinje in dijake. Da bi zagotovili prenos v Slovenijo, bodo z vsebino seznanili profesorje na Gimnaziji Murska Sobota (po načelu »train the trainer«). Dodatno usposabljanje mladih in izboljšanje sodelovanja s Slovenijo bo prispevalo k temu, da bodo obdržali mlade v regiji in da bodo obmejno regijo tako še okrepili,  so sporočili iz murskosoboške gimnazije.

Foto: Arhiv Pomurec.com

»Dodatna izobrazba poleg maturantskega izpita, ki je prilagojena regionalnim potrebam, je inovativen ukrep za izboljšanje možnosti mladih na trgu dela,« je povedal mag. dr. Eduard Fasching, ravnatelj BORG Bad Radkersburg.

»Povezana Evropa je izziv za šolske sisteme vseh držav članic EU. Zato je naš cilj, da mladim, željnim znanja, na podlagi dobrih primerov prakse nudimo čim več,« je povedal Roman Činč, ravnatelj Gimnazije Murska Sobota.

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.